Екшън тази нощ с полицейско преследване. 29-годишен шофьор, дрогиран и

...
Екшън тази нощ с полицейско преследване. 29-годишен шофьор, дрогиран и
Коментари Харесай

Среднощен екшън с гонка: Дрогиран шофьор без книжка рани двама полицаи


Екшън тази нощ с полицейско гонене. 29-годишен водач, дрогиран и без брошура, рани двама служители на реда в гонка през няколко обитаеми места. Общо 40 километра гонка с присъединяване на пет полицейски автомобила като по знамение приключи без жертви, само че с двама ранени служители на реда.

Екшънът стартира към 7 ч. нощес на пътя от Созопол за Бургас и завършва към час по-късно. Блокът се намира навръх кръстовището на входа на Средец и жителите му стават очевидци на полицейски филм онлайн, а някои даже оказват помощ на служителите на реда да заловят нарушителите.

Всичко стартира към 19 ч. на основния път Созопол – Бургас. С висока скорост автомобилът профучава край контролно-пропусквателен пункт " Пода ". Шофьорът не стопира на подадения сигнал на дежурния екип гранични служители на реда, блъска автомобила им и усилва скоростта.

Влиза в Бургас през пътен възел ЮГ, минава по околовръстното шосе, около ромската махала и стадион Черноморец и още веднъж през пътен възел ЮГ продължава за Върли бряг. Там 5 полицейски коли вършат засада.

Идвайки до тук, пътят на водача е препречен от пет полицейски коли, той обръща и потегля против тях.

" Нашите чиновници са съумели да излязат от колите, произвели са изстрели със стоп патрони във въздуха. Въобще не е понижил скоростта. Минавайки, блъска единия автомобил, който отскача и удря наш чиновник в ръката ", съобщи комисар Калоян Калоянов - шеф на ОД на МВР-Бургас.

Автомобилът продължава към Средец. На входа на града е спрян от разпъната лента с шипове.

" Седях на пейката и по едно време чух едни полицейски сирени и пред тях една кола… внезапно тази кола изсвири, мина бордюра, изсвистяха гумите и стопираха пред мен... Изскочиха двама мъже…В това време изскочиха и служителите на реда и те почнаха да ги подгонват ", описа очевидецът Тинка Бонева.

" Изведнъж виждам пред мен този юноша - младо дребно момче, като че ли падна от небето и ми вика: " Лелче, лелче, бързо отключвай! Отключих му и не преставам да виждам там тези момчета по какъв начин бягат. И им споделям: Отключих на един юноша, може би е този, който търсите ", добави очевидецът Цанка Павлова.

Мъжът се качва по стълбите, стига до последния етаж, където се скрива и там го залавят служителите на реда.

Повдигнато му е обвиняване за две закононарушения - че е заплашил полицейски чиновник, насочвайки автомобила си към него. И още:

„ За това, че управлявайки МПС е позволил ПТП, блъскайки полицейския автомобил, като по този метод е предизвикал междинна телесна щета на полицейския чиновник, който е стоял в профил до автомобила ", съобщи
наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

29-годишният водачът е бил под влияние на два типа опиат и без шофьорска брошура.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР