Екшън демонстрация на ситуация със спиране на МПС с принудителна

...
Екшън демонстрация на ситуация със спиране на МПС с принудителна
Коментари Харесай

Екшън демонстрация! МВР - Пловдив показва как се действа при арест с лента с шипове

Екшън проява на обстановка със прекъсване на МПС с насилствена лента с шипове, направиха през днешния ден чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив на едно от образованията разпредени от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Занятията  стартираха по отношение на множеството произшествия след гонки с мигранти, които се случиха в последните месеци. 
Прочетете още
На днешното извършено занимание на ул. „ Недялка Шилева ” до 4 РСПБЗН в жк „ Тракия ”, участваха чиновници от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София, както и шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, началникът на " Охранителна полиция " в града под тепетата комисар Костадин Костов и от комисар Венелин Младенов, началник на " Охранителна полиция " в ГДНП, както и от десетки униформени от другите дирекции. Съгласно процедурата, която е написана от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за потреблението на лентата за наложително прекъсване на МПС-та, такива занимание се организират и ще бъдат извършени в цялата страна със чиновници на Министерство на вътрешните работи, с цел да може лентата да бъде употребена, когато има потребност.

Сценарият на демонстрацията бе за осъществен обир в бензиностаниця на територията на Тракия.  Автомобилът е подаден към съответните патрули, които  я засичат и стартират неговото гонене. Единият от екипите  разпъна лентата за наложително прекъсване на коли, която спомогна за залавянето на причинителите на грабежа.

Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи показаха режисура - акция в границите на няколко минути, като показаха протокола за деяние в обстановка, в която лидер, който е направил закононарушение отхвърля да извърши полицейско предписание.

„ Провеждаме в допълнение образование на чиновниците, с цел да може да опресним техните познания, с цел да употребяват лентата с шипове за в бъдеще. Предстои да бъдат закупени още 1200 броя ленти с шипове, които ще бъдат раздадени в съответните регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Към момента имаме 759 такива налични. При задържането на мигранти при нужда по този начин ще се работи.  Служителите, които обслужват Автомагистрала „ Тракия ” ще бъдат оборудвани с такива ленти, както и на КПП-тата ”, сподели комисар Венелин Младенов.



 Шефът на пловдивската полиция- старши комисар Васил Костадинов разясни, че като процедура за потребление в града,  ленти за наложително прекъсване не са влизали в приложимост скоро, евентуално тъй като не е имало причина за потреблението им. Старши комисарят добави, че се  реагира оптимално бързо, а въпросните ленти с шипове са ситуирани в кутии и разгъването им става безусловно за секунди.

 „ Автомобилът мина може би с към 80 км.Автомобилът по никакъв метод не промени посоката си на придвижване. Правени са проби даже при 120  автомобилът остава в устойчиво положение, в допълнение шиповете, които се откъсват от лентата и се забиват в гумите на автомобила евентуално оказват стабилизиращ  резултат. Разбира се всяка с обстановка е различа. Ние ще проведем такива образования и на заледени сектори ”, сподели още шефът на пловдивската полиция.

Вижте видео от демонстрацията:





 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР