Екоминистерството разреши отново да работи ТЕЦ Брикел в Гълъбово, който

...
Екоминистерството разреши отново да работи ТЕЦ Брикел в Гълъбово, който
Коментари Харесай

МОСВ пусна ТЕЦ Брикел да работи отново

Екоминистерството позволи още веднъж да работи Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово, който се свързва с предприемача Христо Ковачки. Част от мощностите му бяха спрени на 9 септември поради изгаряне на нерегламентиран боклук.

Новината пристигна в деня, в който стана ясно, че други два ТЕЦ-а, свързвани с предприемача – в Бобов дол и Сливен, са единствените претенденти да горят отпадъка на столичани.

Във вторник Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-Стара Загора издаде заповед, с която се прекратява насилствената административна мярка за прекъсване на активността на котли №1,2,3,4,5 и 6 на горивната апаратура за произвеждане на топлинна сила на Топлоелектрическа централа " Брикел " в Гълъбово.

Отмяната идва дни откакто " Брикел " предизвести, че има риск Гълъбово, Сливен и Перник да останат без топла вода и парно, поради спрените мощности.

Принудителната мярка за прекъсване на мощностите беше наложена на 9 септември поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса в нарушаване на издаденото Комплексно позволение на сдружението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР