Екоминистърът Нено Димов съобщи пред журналисти в понеделник, че обсъжда

...
Екоминистърът Нено Димов съобщи пред журналисти в понеделник, че обсъжда
Коментари Харесай

Идея за зелени коридори за електромобилност сондира Нено Димов в ЕК

Екоминистърът Нено Димов заяви пред публицисти в понеделник, че разисква с сътрудниците си от Вишеградската четворка и в Европейската комисия опция в идващия бюджетен интервал да се засилва по-голям запас от страна на еврофондовете за стимулиране на потреблението на електрически автомобили като метод за понижаване замърсяването на въздуха и за създаване на нужната инфраструктура за зареждането на возилата. Включително и по този начин наречените зелени коридори, които да свързват освен град с град, само че и страна с страна, съобщи Димов.

По думите му такова свързване ще разреши с електрически автомобил да се стигне от Мюнхен до Пловдив или от Латвия до Гърция. Според Димов електромобилността не би трябвало да се лимитира единствено до градския превоз, а да се отнася и до развиването на инфраструктурата.

Той засегна тематиката по време на представянето на доклада за 2018 година на Националния поверителен екофонд, който финансира с евросредства общински и държавни администрации пазаруването на електрически автомобили или хибридни коли.

До момента диалозите за осигу3ряването на спомагателни евросредства за електромобилността вървели обнадеждаващо, сподели екоминистърът.

" Защо не в едни смели фантазии и да не се подкрепят семействата за закупуване на електрически автомобили, по този начин, както се случва сега с битовото отопление ", уточни още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР