Еколози скочиха срещу лицето на Зеления октопод - Тома Белев.

...
Еколози скочиха срещу лицето на Зеления октопод - Тома Белев.
Коментари Харесай

Еколози скочиха срещу Тома Белев: Не е легитимен!

Еколози скочиха против лицето на Зеления октопод - Тома Белев. В отворено писмо до медиите от Националната асоциация " Българско Черноморие " до екоминистерството показват възмущението и недоумението си от обстоятелството, че Белев е ходил на съвещание в Министерството на околната среда и водите сякаш като ръководител на УС на " Асоциация на парковете в България ". Еколозите напомнят, че има правосъдно решение още отпреди две години, съгласно което Белев към този момент не заема този пост.

В писмото си до Министерство на околната среда и водите природозащитниците против зелените грантаджии са написали:

" На 15.07.2017 година на електронната поща на Национална асоциация Българско Черноморие” получихме писмо от лице, представящо се като ръководител на управителния съвет на,,Асоциация на парковете в България”. Дали има право това лице да се легитимира, като такова се е произнесъл българският съд по дело № 11721/2014 на 07.04.2015 година Това пишат от " Българско Черноморие " до Министерството на околната среда и водите в публикувано от тях писмо до стотици хора.

В своето тълкувание Българският съд е оставил без придвижване жалбата на жалбоподателя: "...съдът е оставил без придвижване производството по делото, заради установена неизправност на жалбата, а точно липса на доказателства за съществуване на представителна власт Тома Белев да съставлява Асоциация на парковете в България. "

По-долу посредством претекстове съдът се произнася с определение:,,…Настоящият състав на Върховен административен съд, като реши показаните по делото писмени доказателства намира следното: Видно от показания Устав на сдружението – член 36, ал.1, Председателят на УС е член на същия и съставлява Асоциацията пред институциите. От показаното по делото уверение, издадено от Софийския градски съд (СГС), се открива, че УС на сдружението се състои само от Юридически лица ­ пет дирекции, надлежно на естествените паркове " Витоша ", " Русенски Лом ", " Рилски манастир ", " Златни пясъци " и " Сините камъни ", всяка една от които представлявана от несъмнено физическо лице.

Един от членовете на УС е ДПП " Витоша ", представлявана от физическото лице Тома Георгиев Белев, който все още на основаване на сдружението и избирането на управителните му органи (28.01.2003 г.) е представлявал ДПП " Витоша " по силата на трудово правно отношение. Ето за какво без значение от обстоятелството, че в удостоверението е посочено, че ръководител на УС е Тома Белев, в тази ситуация същият не е определен като подобен в персонално качество, а в качеството му налице, което по силата на заеманата от него служба ­ шеф на ДПП " Витоша ", член на УС.

Понастоящем същият не има това качество, защото видно от писмо изх. № РД­107­1 от 03.06.2014 година на Директора на парка към сегашния миг, същият не заема длъжността шеф на ДПП " Витоша ", заради преустановяване на трудовото му правно отношение.

Освен това, следва да бъде съгласуван и обстоятелството, че с решенията на общото заседание, извършено на 28.01.2003 г, по т. 6, г­н Белев е определен с мандат от 5 (пет) години за ръководител на УС на съдружие " Асоциация на парковете в България ", при което мандатът на същия е изминал през 2008 година, а жалбата е подадена на 19.08.2014 година По делото не са показани доказателства, от които да се откри, че Тома Белев все още на подаване на жалбата и към сегашния миг има пълномощие да съставлява асоциацията, като с това не са изпълнени и дадените от съда инструкции за премахване на нередовността на жалбата.

С оглед на изложеното съдът намира, че в тази ситуация са налице предпоставките по член 158, алинея 3 Административнопроцесуален кодекс ­ в седем дневен период не са изпълнени дадените от съда инструкции за премахване нередовностите по жалбата, към която не са приложени доказателства за представителството на организацията­жалбоподател, съгласно условията на член 151, т.1 Административнопроцесуален кодекс. При това жалбата е подадена от лице, което както все още на подаването й, по този начин и към сегашния миг не има представителна власт, заради което същата е неприемлива и следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото прекъснато.

По изложените съображения и на съображение член 158, ал.3 и член 159, т. 1 от Административнопроцесуален кодекс, Върховният административен съд, Пето поделение ОПРЕДЕЛИ:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата, подадена от Тома Белев от името на съдружие " Асоциация на парковете в България " срещу Становище изх. № ОВОС­24/04.08.2014 година на Министъра на околната среда и водите и ПРЕКРАТЯВА производството по адм. дело № 11721/2014 година по разказа на Върховния административен съд. ОПРЕДЕЛЕНИЕТО предстои на обжалване в 7­дневен период от съобщаването му пред Петчленен състав на Върховния административен съд…” Определението не е обжалвано и е влезнало в действие.

Към сегашния миг, не ни е известно да съществува " Асоциация на парковете ", в която да членуват повече от две дирекции на паркове в България. По тази причина, не съществува и директорски съвет от най-малко трима представители на дирекции на парковете. Не ни е известно да съществува и " Асоциация на парковете в България ", записана от физически лица свързани по какъвто и да е метод - директно или индиректно с националните или естествените паркове в България. След като има тълкувателно решение на Българският съд, че лицето подписало се като ръководител на УС на АПБ, няма представителна власт като подобен, е персонално решение на Министъра на околната среда и водите, дали ще се съобрази с тълкувателното определение на Българският съд или не.

В писмото до Вас има и неповторим образец за подмолни милиционерски разсъждения. От написаното ние разбираме, че организации представляващи сдружения на физически лица, сдружения на юридически лица, браншови организации и други, би трябвало да организират ОБЩЕСТВЕНИ ОБСЪЖДАНИЯ, инициирани от Министерство на околната среда и водите и компания реализатор на план ЗАДКУЛИСНО, ТАЙНО и БЕЗ ДА съдебна експертиза КОМЕНТИРА. " …Национална асоциация " Българско Черноморие " си разрешава да разяснява срещата на работните групи по плана, извършена на 14.07.2017 година… ".

Милиционерското мислене се потвърждава и от израза " …Асоциацията на парковете " преглътна " досегашното присъединяване на тази организация… ". Няма по какъв начин един поканен посетител в дадена работна група да се смята акредитиран от домакина, та да се разпорежда по милиционерски кой да участва и кой не в работната група.

Длъжни сме да Ви уведомим и разясним, че процеса на реставрация е развой на възобновяване на частната благосъстоятелност, заграбена от ръководещите тоталитарната страна Народна Република България – Българска комунистическа партия в интервала 1944-1990 година

Закона за възобновяване на собствеността върху земеделските земи, не беше присъединил в себе си възобновяване на солниците, защото до 1944 година солници са съществували единствено в град Поморие. От дълбока античност през Първото и Второто българско царство, османската империя и Третото българско царство, та и до ден сегашен само частни солници са съществували единствено в град Поморие. Изключение прави интервала 1944-1990 г.- интервал, в който тези солници са били национализирани. След като Закона бе допълнен, че солниците би трябвало да се реституират (да се върнат на притежателите или техните наследници), притежателите възвърнаха собствеността си върху солниците. Това беше обективен акт за овъзмездяване на ограбените.

Част от солниците намиращи се в центъра на остаряло Поморие, бяха с разрушени " тигани ". На тази територия се одобри организационен проект и се построиха здания с нужната инфраструктура- ВИК, ЕЛ, телекомуникации, улици, тротоари, озеленяване. Този развой на стабилно развиване, очевидно не може да се преглътне от хора, които не одобряват развиването в България.

Писмото до Вас приключва с много непристойно предложение – " Асоциация на парковете в България ", ще се радва да се срещне с министъра на околната среда и водите и да показа позицията си за ръководството на Натура 2000 мрежата в различен формат… ". Поканеният (легитимно представляващият АПБ или НЕ - Българският съд се е произнесъл за това), си разрешава да слага условия, които са сепаратистки за формата на поканата. Какъв е формата на срещата с министъра е доста ясно и разбираемо написано в самата покана - " В случай на предпочитание за присъединяване в срещата, апелирам потвърдете на адрес… ". Елементарното разумно мислене води до извода, че който не желае, може и да не участва. С неприсъствието на 1 или 5 индивида, светът няма да свърши, само че с воденето на подмолни диалози за правата на притежателите на парцели - единствените донори на биоразнообразие, може и да свърши.

Обръщаме се към Вас, да пренебрегнете епитетите и квалификациите използвани в писмото изпратено до Вас, на 15.07.2017 година от лицето, представящо се като ръководител на УС на АПБ.

Под нашето достолепие е да квалифицираме този жанр на публична преписка. След като в отвореното писмо се обърнахме единствено до членовете на БСК и не сме споменавали нито една друга организация в работната група, то лицето, подписващо се като ръководител на УС на АПБ и неуспешен претендент за преброяване на делфини против 3,5 милиона лв., очевидно се е припознал като член на радикална зелена организация с някакви незнайни на обществото връзки с господин Сашо Дончев - ръководител на БСК.

От Управителния съвет на Национална асоциация „ Българско Черноморие”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР