Екологична детска площадка вече допълва облагородената местност Ормана“ край Ямбол.

...
Екологична детска площадка вече допълва облагородената местност Ормана“ край Ямбол.
Коментари Харесай

В местността „Ормана“ край Ямбол вече има и екологична детска площадка

Екологична детска площадка към този момент добавя облагородената околност „ Ормана “ край Ямбол.

Детските уреди на площадката са направени от солидно дърво-акация, особено отглеждано за дърводобив. Акацията има отлични механически характерности, а здравината и е няколко пъти по-голяма от останалите широколистни типове.

Новата детска площадка в местността разполага с мултифункционално оборудване за баланс и катерене, тройна греда за баланс и прекосяване, мост за прекосяване, баланс и съгласуваност, провесен мост и комбинирано малко оборудване с бинокъл, сметало, черна дъска и волан. Уредите са подобаващи за деца от три до дванадесетгодишна възраст.

Основният план е да бъдат употребявани неправилните форми, дадени ни от природата, да не се използват изкуствени материали и бои.

Изграждането на подобен вид занимателни уреди е обвързвано с концепцията малчуганите да играят и спортуват измежду природата.

Припомняме, че през последните две години Община Ямбол облагородява поетапно местността „ Ормана “ – там към този момент има обособени места за спорт, измежду които волейболна и футболна зона.

Изградени са и разнообразни кътове за отдих с пейки и маси, обособена е зона с огнище, има и течаща вода. Видеоклип с уловени моменти може да видите тук: 

Община Ямбол още веднъж приканва жителите да бъдат виновни, да не замърсяват местността и да пазят всичко, което е направено с огромно предпочитание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР