Екокатастрофа грози река Вит. За това сигнализираха от риболовния клуб

...
Екокатастрофа грози река Вит. За това сигнализираха от риболовния клуб
Коментари Харесай

Багери копаят река Вит за материал за АМ Хемус

Екокатастрофа грози река Вит. За това алармираха от риболовния клуб " Балканка ", оповестява bTV.

Любителско видео демонстрира по какъв начин багери копаят коритото на реката, с цел да вземат речна баластра. Представителят на клуба Димитър Куманов подозира, че с нея се вършат диги за градежа на Автомагистрала " Хемус ". Той изясни, че след подадения сигнал техниката се е изнесла и даже е било издадено позволение от Басейнова дирекция - Плевен за строителството на моста в тази зона. Дотогава обаче този мост не е имал позволение за прилагане по негови думи.

Мостът няма по какъв начин да има позволение за градеж, защото това позволение на Басейнова дирекция е наложително да го има, с цел да се издаде разрешението за градеж, акцентира той.

По думите му има доста съществено нарушаване, а позволение за копаене на речна баластра по този начин и не е било предоставено, въпреки че са направени опити то да бъде изтънчено от хората с тежките машини.

Куманов уточни, че преди седмица редица сигнали са почнали да идват при тях точно за това място. Той добави, че са подали сигнал до Басейновата дирекция, откъдето им дали отговор, че са видели на място по какъв начин се гази в коритото на реката с тежка техника и са копали баластра от реката, само че по този начин и не са хванали причинителя.

От Агенция " Пътна инфраструктура " настояват, че досега не са получавали сигнали за случая.

Представителят на рибарски клуб " Балканка " обясни и че на мястото, където в този момент се копае, в миналото е имало горичка. Той изясни, че в подадения сигнал е подчертал, че речната баластра не е добър материал за градеж на тялото на пътя, тъй като е доста разнородна. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР