Екоактивисти прекратиха окупацията на тунел, прокопан под път в югоизточното

...
Екоактивисти прекратиха окупацията на тунел, прокопан под път в югоизточното
Коментари Харесай

Екоактивисти във Великобритания с искане да се прекратят нови проекти за нефт и газ

Екоактивисти прекратиха окупацията на тунел, прокопан под път в югоизточното британско графство Есекс, след 13 дни, заяви Прес асосиейшън, представена от Българска телеграфна агенция.

Няколко участници в акцията " Просто спрете петрола " се намираха в тунела под пътя " Сейнт Клемънс " в Грейс - основен маршрут за доставка на нефт за близкия терминал - от 23 август, протестирайки против това, което те считат за безучастие на държавното управление във връзка с климатичната рецесия.

Активистите, които през днешния ден непринудено напуснаха тунела, упорстват държавното управление да приключи новите планове за рандеман на петрол и газ във Англия.

" Просто спрете петрола " (JSP) заяви, че протестиращите са били задържани от полицията в Есекс.

Сам Джонсън, 39-годишен служащ от Съфолк, който беше в тунела, сподели: " През юли преживяхме 40-градусова горещина за първи път в историята на Обединеното кралство и нашите спешни служби не можаха да се оправят. Само погледнете Пакистан - една трета от страната беше залята от пагубни наводнения, а 33 милиона души бяха разселени. Това е действителността на климатичния колапс и той се случва тук, в Обединеното кралство, по целия свят и в този момент. Ето за какво би трябвало да действаме в този момент ", цитира думите му ДПА.

21-годишният Хавиер Гонзалес Тример, който също беше в тунела и сподели: " Не мога да заставам безразличен и да виждам по какъв начин нашето държавно управление разрешава на печелившите енергийни компании да ни вкарват в беднотия, да унищожават работните ни места и да опустошават климата. Няма да спра, до момента в който държавното управление не се съгласи да приключи строителството на нови нефтени и газови залежи. "

" Просто спрете петрола " съобщи, че от 1 октомври в Уестминстър ще провежда това, което съгласно него ще бъде " най-големият акт на гражданско непокорство в историята на Обединеното кралство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР