Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като

...
Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като
Коментари Харесай

Сладки изкушения: Рецепта за еклери за начинаещи

Еклерите са нежни френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно доста време и старания, само че с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите елементарно и бързо вкъщи.

Съставки:
½ чаша (120 мл) вода½ чаша (120 мл) мляко½ чаша (113 гр) масло1 чаша (125 гр) брашно4 яйца1 чаена лъжичка захар1/4 чаена лъжичка сол
За крема:
1 чаша (240 мл) прясно мляко1/4 чаша (50 гр) захар2 супени лъжици брашно2 жълтъка1 чайна лъжичка ванилов дестилат
Инструкции:

Загрейте фурната до 200 градуса. В огромен тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на приблизително висока температура.

Добавете брашното и разбъркайте, до момента в който сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или огромна купа.

Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко прибавяне, до момента в който получите гладка примес.

Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от към 5 см един от различен върху хартия за печене. Печете в авансово загрята фурна за към 25 минути или до момента в който еклерите станат златисти и нежни.

За крема, разбийте жълтъците с захарта, до момента в който сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия дестилат и разбийте добре.

Загрейте млякото в дребна купа на приблизително ниска температура и го прибавете постепенно към сместа от жълтъците, като непрекъснато разбивате с миксер, до момента в който получите гладка примес.

Върнете крема назад в купата и го поставете на котлона на междинна температура, като непрекъснато разбивате, до момента в който стартира да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.

Когато еклерите са подготвени, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са изцяло охладени, използвайте нож с цел да прорежете еклерите на половини.

Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за декорация и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.

Сложете еклерите в ледник за 20-30 минути, с цел да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.

Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се подготви в домашни условия, без да е нужно да имате доста опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с другари и семейство!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР