Eкипите на Клиниката по неврохирургия, Клиниката по детска реанимация, Отделението

...
Eкипите на Клиниката по неврохирургия, Клиниката по детска реанимация, Отделението
Коментари Харесай

"Пирогов" за Даная: Тези пациенти са с многократно повишен риск. Не превръщайте случая в публичен линч

Eкипите на Клиниката по неврохирургия, Клиниката по детска реанимация, Отделението по педиатрия и Лабораторията пo трансфузионна хематология към УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ излязоха с отворено писмо за случая с умрялата 15-годишна Даная. Според фамилията на момичето в лечебното заведение не е направена съответна оценка на положението му.

Величка Костадинова добавя, че не е ясно под чий контрол е работил специализантът, направил част от прегледите на умрялото момиче

„ През последните дни и месеци, посредством обществените мрежи и някои средства за всеобщо осведомление, от време на време се вършат внушения за пропуски в лекуването на 15-годишно момиче, довели до неговата гибел в средата на 2023 година Като лекари, борили се за живота ѝ, по време на престоя в болничното заведение можем да заявим, че при момичето са положени всички вероятни старания и са употребявани всички вероятни средства, с които разполага актуалната медицина, с цел да се избегне този излаз ”, показват от „ Пирогов “.

„ Надявах се да има някаква правдивост, само че такава няма “, споделя още Ани Стоянова

„ Пациентката е съветвана навреме от голям брой експерти, в това число хематолог, неврохирург, реаниматор, педиатър, анестезиолог и други Терапията за главното, хематологично заболяване е стартирана още в деня на постъпването и е траяла и през идващите дни, в това число с преливане на кръв и кръвни артикули. Направени са всички нужни съвещания, консилиуми, динамично следене, периодическа образна диагностика и мониториране на виталните клинични и лабораторни параметри.

Ани Стоянова разяснява сегашния проблем с „ Пирогов “

Направени са всички вероятни стъпки за възстановяване на кръвосъсирването и нормализиране на мощно променените при постъпването кръвни индикатори, свързани с главното заболяване на пациентката ”, разясняват от лечебното заведение.

След репортаж на bTV в болница ''Пирогов'' е назначена вътрешна инспекция

„ Позволяваме си да напомним, че главното заболяване на пациентката е недостиг на фактор VII на кръвосъсирването, както и че то се съпътства от второ хематологично заболяване – имунна тромбоцитопенична пурпура. И двете болести, без значение едно от друго, нарушават мощно опциите на организма за кръвосъсирване, заради което тези пациенти са с неведнъж нараснал риск от неконтролируеми кръвоизливи във всички елементи на тялото, а хирургичните интервенции при тях са реализират единствено при последна нужда ”, показват от „ Пирогов “.

Вие малоумни ли сте?! Какво ми пишете в обществените медии? Ето в този момент поради вас това дете ще почине на масата, споделя доктор на майката

„ С цялото почитание към персоналната тъга на засегнатите от тази покруса призоваваме, обвиняванията към екипите от болница „ Пирогов “ да се основават на действителните обстоятелства и условия.  Призоваваме този драматичен случай да не се трансформира в инструмент за обществен линч, разпра и реализиране на персонални цели. Нека да останем обединени към идеята за по-добро детско здравеопазване  - идея за която работим и стоим всички. Отдавна ”, споделят екипите, присъединили се в отвореното писмо.

То е подписано от:

Проф. Николай Габровски – Началник Клиника по неврохирургия

Доц. Богдан Младенов – Началник Клиника по детска реанимация

Доц. Ирен Цочева – Началник Отделение по педиатрия

Д-р Евгения Шурлиева, д.м. – Началник Лаборатория по трансфузионна хематология

Д-р Дина Димитрова – Ръководител Мултипрофилно незабавно поделение

И с подписите на още над 50 чиновници на посочените структури от университетската болница „ Пирогов “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР