Екипи от израелски военни съдебномедицински експерти са изследвали телата на

...
Екипи от израелски военни съдебномедицински експерти са изследвали телата на
Коментари Харесай

Изнасилвания, разчленявания, обезглавявания: Следи от зверства по телата на жертви на Хамас

Екипи от израелски военни съдебномедицински специалисти са изследвали телата на жертвите на офанзивите на " Хамас " през предходната седмица против общини към линията Газа и откриха многочислени следи от изтезания, изнасилвания и други жестокости.

Около 1300 тела са били докарани в армейска база в Рамла в Централен Израел, където от профилирани екипи се правят съдебномедицински инспекции за определяне на аргументите за гибелта и събитията, при които хората са починали.

Около 90 % от починалите военни са разпознати и екипите са свършили това и при половината от тленните остатъци на цивилните, сподели равин Израел Вайс, някогашен основен равин на армията, който е един от чиновниците, наблюдаващ идентифицирането на починалите. Той уточни, че по доста тела са открити следи от изтезания и изнасилвания.

" Видяхме разчленени тела с отрязани ръце и крайници, хора, които са били обезглавени, дете, което е било обезглавено ", съобщи пред публицисти военна служителка от запаса, разпознат единствено с името Авигайл. Тя добави, че експерти по правосъдна медицина са разкрили голям брой случаи на обезчестяване по телата, които се съхраняват в хладилни контейнери.

" Извършваме идентификация по всевъзможен начин, с които разполагаме ". сподели военният ортодонт капитан Мааян. " Ние виждаме следи от принуждение в тежък етап ". И добавя, че налице са огнестрелни рани и признаци, че жертвите са били подлагани на мъчения, написа Българска телеграфна агенция.

Специалистите, които вземат участие в процеса на идентификация, не са показали никакви съдебномедицински доказателства под формата на фотоси или медицински документи, показва Ройтерс.

Ислямисткото придвижване " Хамас ", което управлява линията Газа, отхвърля обвиняванията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР