Екипи на звеното "Фискален контрол" към Националната агенция за приходите-Бургас,

...
Екипи на звеното "Фискален контрол" към Националната агенция за приходите-Бургас,
Коментари Харесай

Джипове за сафари по Южното Черноморие останаха без номера след данъчна проверка

Екипи на звеното "Фискален надзор " към Националната организация за приходите-Бургас, на жандармерията и Изпълнителната организация "Автомобилна администрация " направиха неочаквани инспекции на компании, организиращи за задгранични туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа. Това заяви представителят на НАП-Бургас Христо Узунов, представен от Българска телеграфна агенция.

Проверката е открила, че няма нарушавания на данъчните закони и приходите се регистрират с фискални устройства. Всички водачи са показали касови бележки за съответните дестинации. Екипите на Изпълнителната организация "Автомобилна администрация " обаче са открили съществени пропуски по Закона за автомобилните транспорти и основно липса на нужните лицензи за осъществяване на сходен тип активност.

Двайсет и два джипа за сафари бяха спрени незабавно от придвижване, а регистрационните им номера свалени, осведоми Узунов.

Организирането на нерегламентирани транспорти на задгранични туристи, представяни като екскурзии, е обвързвано с доста други съществени опасности, в това число и за човешкия живот, по тази причина този сегмент би трябвало да излезе напълно на ярко и към нарушителите законът се ползва с цялата му суровост, допълват от НАП-Бургас.

Лятната акция на Национална агенция за приходите по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство ще продължи с дейни контролни дейности по българското Черноморие. Само в Бургаски район от началото на юли до момента са осъществени 2 377 инспекции, при които са открити 624 нарушавания. В главната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност. Данъчните следят и всички търговски обекти, които през дейния летен туристически сезон правят промяна на притежателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР