Екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)

...
Екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

НАП проверяват фирми по южното Черноморие

Екипи на териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП) в Бургас направиха поредност от неочаквани инспекции на компании, организиращи за задгранични туристи сафарита с джипове по южното Черноморие и в планината Странджа. Това заяви представителят на НАП-Бургас Христо Узунов, осведоми бТВ.

Взета е информация за цялостното осъществяване на мероприятията, както и метода на отчитане на приходите, съществуване на трудови контракти и осигуровки за водачите. При една от неочакваните инспекции, някои от водачите на джиповете не са могли да посочат размера на месечното си заплащане, а други са декларирали, че работят на повикване.

Секторът, предлагащ на задграничните туристи разнообразни типове екскурзии навътре в страната, както и разходки и пикници с джипове, е извънредно рисков във връзка с обявление на действителните доходи, с този тип деен надзор целим дисциплиниращ резултат и изсветляване в оптималната степен, сподели шефът на дирекция " Контрол " в Национална агенция за приходите Бургас Пенка Жекова.

Проверките на разходките с джипове ще продължат.
Продължава засиленият надзор на Национална агенция за приходите Бургас и по съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство по южното Черноморие. От началото на месец юли са осъществени 1320 инспекции, при които са открити 187 нарушавания. Най-честите са за неиздаване на касова записка и за разлика в касовата наличност. 11 търговски обекта са били засечени да работят без фискално устройство. Данъчните следят и всички търговски обекти, които през дейния летен сезон са направили промяна на притежателите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР