Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор Специални тактически действия, 

...
Екипи на икономическа и криминална полиция, сектор Специални тактически действия, 
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Сливен

Екипи на икономическа и престъпна полиция, бранш „ Специални тактически дейности ”,  чиновници на РУ-Сливен, бранш „ Пътна полиция ”, Национална агенция за приходите и Областната дирекция по сигурност на храните правят инспекции на магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси в сливенския квартал „ Надежда ” и на територията на града.

Акцията е сложна и е ориентирана против наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни артикули, както и против закононарушения срещу политическите права на жителите.
На територията на квартал „ Надежда ” са тествани 6 обекта – магазини за хранителни артикули и облекла, златарски магазини и заложни къщи. Иззети са тетрадки и бележници с имена, съгласно притежателите на обектите за продажба на артикули на вересия. Образувано е едно досъдебно произвеждане за нерегламентирана продажба на артикули, обект на авторско право. Иззети са над 25 спортни продукта, носещи лога на международни марки. На входа и изхода на квартала са построени контролно-пропускателни пунктове за инспекция на транспортните средства. Полицейските екипи правят надзор за постоянни документи, дееспособност, регистрация на транспортните средства, приложимост на алкохол и наркотични субстанции и други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. До момента са формирани 7 акта и 12 фиша.
От магазин са конфискувани над  100 пакитирани и непакитирани хранителни продукта с изминал период на валидност. Обектът е запечатан от чиновници на ОБДХ.
Нередности при инспекция на документите и в косовия уред на магазин за хранителни и други артикули са открити и от инспектиращ екип на Национална агенция за приходите.
В хода на интервенцията от обект в град Сливен са конфискувани предмети, за които се допуска, че имат културно-историческа стойност. Има арестуван по случая за период до 24 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР