Екипът, създал Навални, посвети отличието за най-добър документален филм на

...
Екипът, създал Навални, посвети отличието за най-добър документален филм на
Коментари Харесай

Екипът зад филма Навални посвети наградата БАФТА на недопуснатия Христо Грозев

Екипът, основал " Навални ", посвети оценката за най-хубав документален филм на английските награди БАФТА на недопуснатия до церемонията проверяващ публицист Христо Грозев и му изрече специфични благодарности.
" Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашия български фанатик с преносим компютър, който не можа да бъде с нас довечера, тъй като животът му е заплашен от съветското държавно управление и (президента) Владимир Путин ", сподели продуцентът Одеса Рей. Обясни, че той се отказал от всичко, с цел да опише тази и доста други заслужаващи истории, написа

Във кино лентата Грозев изяснява по какъв начин дружно с сътрудника си проверяващ публицист Мария Певчих са разкрили детайлности за заговора за отравянето на най-известния критик на Кремъл и по какъв начин са стигнали до извода, че Русия е забъркана. Певчих прикани Кремъл да освободи Навални и всички политически пандизчии.

Самият ХристоГрозев реагира на новината за премията в " Туитър " с междуметие, само че запитан в отговор на обявата си дали в последна сметка е бил позволен до церемонията, отговори единствено: " Не. "

Разследващият български публицист, който взе участие във кино лентата за съветския опозиционен водач, заяви по-рано, че той и фамилията му не са позволени до церемонията поради " риск за сигурността " и че е " сюрпризиран " от възбраната. В края на предходната година той бе разгласен за интернационално търсене от Русия, а неотдавна в изявление сподели, че е напуснал Виена, тъй като съветските шпиони са повече от служителите на реда.

Филмът за Алексей Навални, в който взе участие и Христо Грозев, е притежател на разнообразни награди след премиерата си - на " Сънданс " на 25 януари 2022 година, номиниран е и за " Оскар ", като церемонията на американската кино академия ще се състои на 13 март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР