Екипът на Училищна Телерик Академия отличи община Хасково за активната

...
Екипът на Училищна Телерик Академия отличи община Хасково за активната
Коментари Харесай

Община Хасково получи отличие от Академия

Екипът на Училищна Телерик Академия отличи община Хасково за дейната й работа в поддръжка на цифровото обучение на децата.

„ Благодарим Ви, че сте част от общността на Училищна Телерик Академия и дружно построяваме будно потомство, готово за цифровото бъдеще “, декларират от Академията. Благодарствените думи са съпроводени от специфичен приз за приноса на общината за разрастване на цифровото обучение в Хасково през последните две години.

За първи път в историята си Училищна Телерик Академия отвори банкет за безвъзмездни ИТ образования за възпитаници в Хасково през 2020 година. Това стана допустимо, с помощта на политиката на община Хасково за финансово подкрепяне на образованието по цифрови технологии и в осъществяване на уговорката си да влага в модерното обучение на младежите. През 2020 година 100 възпитаници приключиха школите по цифрови науки и разработка на игри в Хасково.

През 2021 година община Хасково още веднъж подсигурява гратис ИТ образование за възпитаници в Училищна Телерик Академия. Със средства от общинския бюджет са финансирани четири безвъзмездни школи по програмиране и цифрови технологии в Хасково.

Обученията започнаха в края на октомври и ще се организират до юли 2022 година Програмите са с дълготрайност 100 образователни часа и се осъществят в съдействие с ПМГ „ Акад. Боян Петкачнин “, ЕГ „ Проф. доктор Асен Златаров “, ПГДС „ Цар Иван Асен ІІ “ и с финансовата поддръжка на община Хасково.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР