Екипът на Printivo ще представи проекта си на финала на

...
Екипът на Printivo ще представи проекта си на финала на
Коментари Харесай

Българската Printivo е победител в състезанието Betapitch Sofia 2017

Екипът на Printivo ще показа плана си на финала на интернационалната конкуренция Betapitch Global на 7 декември в Берлин.

© Cinematic 4 Още по тематиката
Новият " безконечен " фонд на Павел Езекиев

Neo Ventures набра първи портфейл от 3 млн. евро, които са съвсем напълно вложени в три компании. Това са българската Ендуросат и непознатите Cannabi-Tech и Vostok VR
16 ное 2017
Десет претендента за мениджъри на държавните фондове за стартъпи

Трите фонда ще влагат над 100 млн. лева през идващите пет години
7 ное 2017 Българската започваща компания Printivo, която посредством новаторската технология за 3D биопринтиране основава човешка кожа, е спечелилият в тазгодишното локално съревнование за млади бизнесмени Betapitch Sofia, проведено от създателите на споделеното работно пространство Betahaus. Младият екип беше определен измежду общо 10 стартъпа и ще има опция да показа плана си на финала на интернационалната конкуренция Betapitch Global, който ще се организира на 7 декември в Берлин. Там компанията ще се състезава против локалните спечелили от още осем страни и ще показа плана си пред необятната публика, вложители и бизнесмени.

Победителят в конкуренцията

Printivo създава новаторски 3D биопринтер, който в композиция със особено биомастило може да сътвори човешки кожни тъкани, които да се употребяват за разнообразни медицински проби. Основното им приложение може да бъде в козметичната промишленост, за тестването на разнообразни артикули, нещо, което все още се прави главно върху животни. Тестването върху основаните от 3D биопринтер тъканни графтове дава опция за по-широки и прецизни проучвания за въздействието на разнообразни химични съставки върху човешката кожа. От компанията дават също образец, че новаторският им артикул може да откри приложение и в промишлеността на татуировките.

Финалистите

Сред финалистите в тазгодишното съревнование Betapitch Sofia беше започващата биотехнологична компания BioSeek JSC . Тя създава онлайн платформа за научни проучвания, наподобяваща търсачка, която сплотява огромно количество база данни с научна информация.

Стартъпът CastFolio създава мобилно приложение, в което експерти от развлекателната промишленост, като артисти, танцьори, музиканти и други, могат да си създадат профил и портфолио, с които да аплайват за работа или присъединяване и да се показват на сътрудници.

Българската Tool.Domains разполага с база данни от домейни и през онлайн платформа дава опция за търсене на основни думи в имената на уеб сайтове, както и подробна информация за притежателите им.

Проектът на младата компания Yourtutor.us съставлява онлайн платформа, в която някои от най-хубавите преподаватели показват свои лекции на студенти от целия свят. През платформата те могат да дават домашни, организират изпити и даже да преподават урока на интерактивна бяла дъска.

Българската Connecto.ai предлага автоматизирано обслужване на клиенти онлайн през чатове, основани върху изкуствен интелект посредством ботове. Един от най-разпознаваемите клиенти на компанията е Viber, а ботовете, които основава за платформата, се употребяват от над 3 млн. самостоятелни консуматори в Централна и Източна Европа, както и в Русия.

Стартъпът Empact – VR/360 показва на необятната публика разнообразни обществени и благотворителни акции посредством технологията на виртуалната действителност. По този метод концепциите могат да бъдат по-ясно разказани и да влияят на хората доста повече, в сравнение с в случай че бъдат просто показани в някои от обичайните информационни канали.

Екипът на Soulify създава мобилно приложение, ориентирано към боледуващите от шизофрения, което дава опция на пациентите да наблюдават психологичното си здраве, както и дава информация на лекуващите ги лекари за положението им.

Sloth.Works е анонимна платформа, която оказва помощ на програмистите да се свържат бързо и дейно с бъдещите си работодатели. Кандидатите се записват анонимно и виждат само обявите, които дават отговор на уменията и желанията им за кариерно развиване.

Социалната компания HITL обезпечава работа и образование на бежанци. Те оферират услуги за тестване на Machine lerning логаритми или и други по-лесни за осъществяване аутсорсинг услуги, които не изискват квалифицирана работна ръка.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР