Екипът на президента на Франция Еманюел Макрон съобщи, че европейските

...
Екипът на президента на Франция Еманюел Макрон съобщи, че европейските
Коментари Харесай

Европейските членове на Г-7 са против връщане на Русия в Г-7

Екипът на президента на Франция Еманюел Макрон заяви, че европейските страни членки на Г-7 единомислещо са срещу предлагането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Русия да се върне назад в групата. Това предава AFP, представена от " Фокус ".
Макрон, немският канцлер Ангела Меркел, английският министър-председател Тереза Мей и новият италиански министър-председател Джузепе Конте са се разбрали за обща позиция по Русия по време на техните диалози в коридорите на срещата на високо ниво на Г-7, която се организира в Канада.
„ Общата европейска позиция е против завръщането на Русия “, съобщи почитан помощник на Макрон. Той добави, че водачите са открити към „ опцията за определяне на разговор с Москва “.
Конте по-рано уточни, че би подкрепил предлагането на Тръмп.
Междувременно Константин Косачов, началник на комитета по интернационалните въпроси към Съвета на федерацията, съобщи, че Русия би трябвало да предложи свои лични условия за връщане във формата Г-7: анулация на глобите и ценене на съветските ползи.
Косачов добавя: " Убеден съм, че не е нужно да се втурваме след всяка имитация от рода на: „ не е неприятно да върнем Русия, в случай че тя... “, а да предложим лични условия. В противоположен случай това ще бъде безсмислена загуба на време поради упоритостите и суетата на западняците ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР