Екипът на Господари на ефира“ получи награда от Министерството на

...
Екипът на Господари на ефира“ получи награда от Министерството на
Коментари Харесай

МВР награди „Господари на ефира“ за разследване за кражба на гориво от полицейски служители

Екипът на „ Господари на ефира “ получи премия от Министерството на вътрешните работи за случая с източването на бензин в Павликени. Това е едно от най-мащабните следствия на репортерите за миналата година, което лиши месеци неуморна работа, с цел да бъдат събрани нужните доказателства за злоупотребата със служебно гориво на полицейски чиновници.

Специални плакети получиха репортерите на предаването преди броени дни на брифинг на Министерство на вътрешните работи от министъра на вътрешните работи. Валентин Радев направи послание към репортерите като към сътрудници и им благодари за положените старания от името на цялото управление на министерството. В умозаключение, министър Радев пожела на екипа да не престават да бъдат все по този начин упорити в разкриването на порочните практики.

„ Благодарим за премията! За нас тя не е нищо друго с изключение на тласък да продължаваме да разкриваме лъжливите схеми, които ощетяват страната, т.е. всички нас. ” – разяснява продуцентът на „ Господари на ефира “ – Джуди Халваджиян.

В поредица от репортажи бяха показани 15 полицейски чиновници от района, забъркани в петролната спекулация „ Голямото източване “. В рамките на деветмесечно следствие, екипът на „ Господари на ефира “ събира информация и видео материали посредством камери, доказващи по какъв начин чиновници на реда нерегламентирано наливат служебно гориво в пластмасови туби. В средата на октомври от предаването алармират Министерство на вътрешните работи и Окръжната прокуратура във Велико Търново и им дават целия събран материал и улики по случая. Скандалът избухва на 27 ноември, когато Министерство на вътрешните работи и „ Господари на ефира “ провеждат взаимна акция, при която са задържани четирима чиновници от РПУ-Павликени и серията репортажи стават публично притежание в ефира на Нова телевизия.

Във вторник вечер, 6-ти февруари, ще бъде излъчен материал от брифинга и награждаването в предаването от 23:00 часа, по Нова телевизия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР