Eкипът на Драматично-кукления театър Васил Друмев в Шумен е подготвил

...
Eкипът на Драматично-кукления театър Васил Друмев в Шумен е подготвил
Коментари Харесай

Шуменският театър започва сезона с осем премиери

Eкипът на Драматично-кукления спектакъл " Васил Друмев " в Шумен е подготвил богата и разнообразна стратегия за новия си сценичен сезон - с фестивали, кинопрожекции, театрални школи и работилници, галерия за историята на театъра в страната и града. Само през септември ще бъдат показани осем премиерни спектакъла, заяви на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Шумен шефът на културната институция Илия Виделинов.
През септември ще бъдат показани премиерните спектакли " Импро миш маш ", " Асансьорът ", " Това не е спектакъл ", " Пияния " по документални текстове и " Бурунданга ", както и министър председателите на детските представления " Фокуси в куфар ", " Двете обувки " и " Фонтанът на желанията ", които ще се играят в обновената зала " Патиланчо ".  На 16 септември ще стартира тридневният фестивал " Детска усмивка ", с който публично ще бъде открит новият креативен сезон, означи Виделинов. 
Преди началото му - от 29 август до 5 септември, ДКТ " Васил Друмев " провежда и мини кинофестивал " Без обектив ". Основната задача на първия по рода си сходен конгрес в града е да даде опция на младежите от 12 до 29-годишна възраст да се допрян до света на киното по малко по-различен метод - посредством камерата на телефон. Участниците ще научат главните условия за основаването на филм. За тях са планувани лекции и на практика занимания по кинорежисура, драматургия, операторство и монтаж.
Зрителите ще могат да се насладят и на актуализирани зали и пространства в постройката на театъра. Сред тях е новата зала " Сцена Антракт ", където ще се прожектират игрални, документални и късометражни филми. Разговаряли сме с представители на непознати посолства у нас, които ще ни дават за прожектиране филми от своите страни, сподели Виделинов. 
Във фоайетата на театъра през септември ще бъде подредена галерия с плакати, стратегии, издания на пиеси, костюми, звукозаписи от постановки и други предмети, свързани с историята на българския и шуменския спектакъл. Експозицията ще се обновява и обогатява. Експонати към този момент са изпратени от театри в страната, сподели кураторът на изложбата Горица Радева.
През октомври, след кастинг, ще стартират работа театрални школи за деца, младежи и смесена - за деца и родители. Ще се провеждат срещи с създатели. Ще продължат работа и детските театрални работилници. Най-малките фенове по забавен метод ще могат да научат за протичащото се на сцената и зад завесата и в границите на самодейността " Любопитко в света на театъра ". style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР