Екипът на Димитър Бербатов излезе с публикация на страницата Р-Еволюцията

...
Екипът на Димитър Бербатов излезе с публикация на страницата Р-Еволюцията
Коментари Харесай

Бербатов към БФС и Перуката: Бъдете мъже!

Екипът на Димитър Бербатов излезе с обява на страницата " Р-Еволюцията е тук " във Facebook, посредством която прикани сегашното управление на Българския футболен съюз да вземе отношение по въпроса с изключените клубове, взели участие в конгреса от март т.г. Хората на Бербатов демонстрираха молба до БФС на един от въпросните клубове.

Публикуваме написаното в " Р-Еволюцията е тук " без редакторска интервенция:

Ще върне ли БФС участието на клубовете, изгонени поради присъединяване им в конгреса през март 2022, откакто съдът сподели: " Клубовете са заели кардинално вярната позиция "

Неправомерно изключените клубове желаеха публично от Изпълнителния комитет на БФС правата им да бъдат възобновени, откакто съдът сподели изрично, че " клубовете са заели кардинално вярната позиция ", участвайки в конгреса, избрал Димитър Бербатов за президент на БФС. Ще се съобразят ли със съда членовете на Изпълнителния комитет или безчинстването на Михайлов ще продължи?

Ето безспорните обстоятелства:

След конгреса на БФС, извършен през март 2022, бяха изключени клубовете, взели участие в него. Бяха употребявани скалъпени нередности, които, в случай че БФС приложи към всички членове, 90% от тях биха останали без участие. Голяма част от изключените обаче бяха клубове - съвършени във всяко отношение пред БФС. Използвана за тяхното изключване беше неуместната дефиниция - “дейност, несъвместима с участието в БФС ”. Зад нея стои присъединяване им в конгреса, избрал Бербатов за президент на БФС.

Междувременно, подготовката и провеждането на този конгрес беше вкарана в съда от управлението на БФС, а решението на съда даде явен отговор на въпроса дали клубовете, взели участие в конгреса през март 2021, са нарушили устава или закона.

В решението от 27 септември 2022 на Софийски градски съд се споделя в прав текст: " Клубовете, явили се и взели участие в конгреса на 18.03.2022 година, са възприели " кардинално вярната позиция за неуважение на решението на ИК от 01.03.2022 година " Това решение бе за анулация на конгреса, единствено 18 дни преди провеждането му. Нещо, което нито уставът на БФС, нито законът разрешават.

" За членовете на сдружението е зародила неизясненост по отношение на това дали ще бъде или не извършен конгрес на 18.03.2002 година, като всеки от тях е интерпретирал последващото решение на ИК по личен метод /от една страна решението от 01.03.2022 година не е оповестено в регистъра по партидата на сдружението, а от друга - е оповестено в уеб страницата на сдружението, който пък не е в плануваните в член 37, алинея 5 от устава метод на уведомление/ ", написа още в решението на съда. И споделя ясно, че "...за Изпълнителния комитет не е съществувала към този момент опцията да анулира към този момент взетото решение за провеждането на конгреса ", а "...при основаната неизясненост за провеждането му и бездействието на администрацията в тази посока ", клубовете, взели участие в конгреса, са възприели кардинално вярната позиция

Напълно естествено по-късно решение на съда изключените клубове насочиха молба до Изпълнителния комитет на БФС за възобновяване на участието им.

Прилагаме и копие от текста на такова писмо. Ощетените клубове не престават да чакат отговор!

Предстои съвещание на Изпълнителния комитет, на което оперативното управление на футболната централа е задължено да показа тези изцяло законни претенции пред Изпълнителният комитет и да се възвърне участието на изключените клубове. Предстои да разберем ще скрие ли тези писма оперативното управление от Изпълкома и дали ще се вземе единственото заслужено решение. Разрешаването на този проблем ясно ще покаже в чий интерес работи Изпълнителният комитет - в полза на клубовете, членове на БФС, или в интерес да брани Михайлов от клубовете, изразили желанието си за неговата промяна.

Призоваваме членовете на Изпълнителния комитет на БФС да проявят морал и мъдрост и да се произнесат, спазвайки устава и закона. Аргументите ясно им ги даде българският съд. Призоваваме Борислав Михайлов да заеме мъжка позиция и да поддържа спазването на устава и закона. Всичко друго би означавало, че на процедура Михайлов изхвърли клубовете, взели участие в конгреса през март 2022, от боязън и поради поддръжката им към Димитър Бербатов. Ще продължи ли безчинстването на Михайлов и тясното му обграждане или те ще покажат, че след дълги години най-накрая са подготвени да работят по правилник и закон? Предстои да разберем.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР