Екипът е заснел 28 бебета маймуни в резерват в Замбия,

...
Екипът е заснел 28 бебета маймуни в резерват в Замбия,
Коментари Харесай

Шимпанзетата издават звуци като човешки бебета, докато се учат да говорят, установява проучване

Екипът е снимал 28 бебета маймуни в резерват в Замбия, до момента в който издават звуци като сумтене, циврене, смях, писъци, лай, цвърчене и крясъци.

Те споделиха, че шимпанзетата правели позвънявания, които представлявали разнообразни настроения, които корелирали с позитивни, неутрални или негативни изражения на лицето или придвижвания, по сходен метод на метода, по който бебетата се учат да поддържат връзка.

Д-р Дери Тейлър от катедрата по логика на психиката на университета в Портсмут сподели, че откритията могат да оказват помощ да се хвърли светлина върху еволюцията на речта.

„ Всички живи същества споделят, само че единствено хората поддържат връзка благодарение на език “, сподели той.

„ Как се е стигнало до това е неразгадана тайнственост в границите на науката. Досега нямахме доказателства за вокална функционална еластичност при нечовекоподобни примати първоначално.

Шотландският SPCA насочва зов за видеонаблюдение, откакто мъж беше хванат да удря куче пред магазин на Clydebank

„ Това изобретение има дълбоки последствия за нашето схващане за произхода на човешкия език. “ < /p>

Прочетете повече от Sky News:
Доминиращата майка завоюва Седмицата на дебелите мечки в Аляска
Инсталиран е първият в историята китайски капан за раци с ръкавици

Изображение: Писъците, смехът и плачът имат ясна цел и страст, настояват специалисти

След издание на своите открития в списание iScience, представител на университета означи, че като бебета хората „ издават звуци, които имат характерни цели “.

Тя добави: „ Крещи, смее се и крясъци да вземем за пример всички имат твърда цел и ясна страст, прикрепена към тях.

" Но има други звуци на свободна тирада, като преди бръщолевене, които са по-гъвкави в своята функционалност.

< p> „ Ново проучване откри, че бебетата и младите шимпанзета показват сходна вокална еластичност, което допуска, че основите на речта се коренят в еволюционното завещание на нашите примати. “

Говорителката добави, че констатациите „ демонстрират ясна редом със съществуващите проучвания върху бебетата при хора ".

Друго скорошно изследване допуска, че имаме още повече общи черти с нашите прародители примати, защото въртящите се плещи и изпънатите лакти на хората може да са еволюирали като естествена спирачна система.

Ранните хора са имали потребност от придвижванията, които ни разрешават да достигнем висок рафт или да хвърлим топка, с цел да забавят слизането им от дърветата, с цел да могат да слязат, без да умрат, откриха откриватели от Dartmouth College в Съединени американски щати.

>
Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР