Екипажите на тежките реактивни системи за залпов огън ТОС-1A Солнцепек

...
Екипажите на тежките реактивни системи за залпов огън ТОС-1A Солнцепек
Коментари Харесай

Екипажите на ТОС-1A Солнцепек удариха три опорни сили на ВСУ в посока Краснолиманск

Екипажите на тежките реактивни системи за залпов огън ТОС-1A " Солнцепек " на съветските въздушнодесантните войски употребяват най-новите системи, с които поддържат десантно-щурмовите елементи в региона на специфичната военна интервенция в Украйна. Това сподели ръководителят на пресцентъра на групата Център Александър Савчук, оповестяват съветски медии.

" В посока Краснолиманск елементи от групата войски " Център " нанесоха огън по към 180 противников обекта, в това число два пункта, където беше насъбрана техника. Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А " Солнцепек " поразиха три опорни пункта на украинските въоръжени сили, “, сподели той във видеото, оповестено в канала Telegram на съветското министерство на защитата.

Савчук добави, че също в региона на Серебрянското горско стопанство артилерийски огън и удари на армейската авиация са предизвикали огневи вреди на персоналния състав и техниката на 67-ма механизирана бригада на украинските въоръжени сили. Освен това системите за противовъздушна защита са свалили ракета за реактивен залпов залп HIMARS и дрон в регионите на обитаемоте места Лисичанск и Кузмино, Луганска национална република. По време на контрабатарейната борба към 30 полеви артилерийски екипажа на съперника бяха разкрити и потиснати. Бронираната бойна машина " Козак " е унищожена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР