Екипажът на кораба Руен, който беше освободен от индийските военноморски

...
Екипажът на кораба Руен, който беше освободен от индийските военноморски
Коментари Харесай

Екипажът на "Руен" вероятно ще се прибере в България до 2 седмици

Екипажът на кораба " Руен ", който беше освободен от индийските военноморски сили, ще се прибере в България евентуално до две седмици, оповестяват от БМФ. В момента екипажът към момента се намира на борда на индийския транспортен съд.
 
Моряците са в положително здравословно положение. Възможно е те да оказват помощ на индийските управляващи за обследването на кораба, само че към момента е рано за по-конкретни решения, съобщи капитан Александър Калчев, изпълнителен шеф на параходството.
 
Моряците ще бъдат превозени до безвредно пристанище в региона, следва и следствие на случая, по-късно ще се посочи по какъв начин нашите моряци ще приберат в България.
 
След като станат ясни резултатите от огледа на " Руен ", ще бъде взето решение и какви ще са дейностите на корабособственика за прибиране и възможен ремонт на кораба.
 
Екипажът на " Руен " прекара в плен на пиратите повече от три месеца. Корабът бе покорен на 14 декември предходната година, а до освобождението му се стигна след интервенция на индийския флот, която продължи над 40 часа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР