Екипаж на вертолет Кугър от състава на 24-та авиационна база

...
Екипаж на вертолет Кугър от състава на 24-та авиационна база
Коментари Харесай

Кугър от Крумово спаси бременна в Пирин

Екипаж на вертолет „ Кугър ” от състава на 24-та авиационна база „ Крумово “ извърши избавителна интервенция на потърпевша туристка в Пирин.

Вчера следобяд бременна туристка е претърпяла случай под връх Вихрен в местността „ Казаните “.

От Министерството на защитата показват, че пациентката е превозена до болничното заведение в Разлог с хеликоптера, където е поета от профилиран медицински екип, нормализирана е и е сложена под наблюдаване. Спасителната задача е приключила сполучливо.

Операцията е извършена по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Екипажът на вертолета е бил в състав: пълководец подполковник Пламен Дончев, помощник-командир капитан Йонка Хаджиева, борден механик старши лейтенант Селда Ахмедова, спасители – старши сержант Стоян Колев и младши сержант Велислав Аръков, посочват от МО.

За страдание по-късно избавената жена е изгубила бебето си.

Директорът на болничното заведение в Разлог доктор Радка Божикова изясни, че е направено всичко належащо, с цел да може да се спре кървенето.

„ Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както би трябвало. Най-вероятно е в резултат на високата надморска височина, физическото натоварване “, изясни доктор Божикова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР