Екип от ветеринарни специалисти от Областната дирекция по безопасност на

...
Екип от ветеринарни специалисти от Областната дирекция по безопасност на
Коментари Харесай

Екип от ветеринари ще окаже помощ на бедстващите коне в Осоговската планина

Екип от ветеринарни експерти от Областната дирекция по сигурност на храните - Кюстендил ще окаже помощ на бедстващите коне в Осоговската планина. Районна прокуратура Кюстендил се е сезирала по случая и е предоставена незабавна инспекция на органите на полицията и на Българската организация по сигурност на храните.

 © Facebook/Elica Dimitrova
След постъпилата информация от доброволци за случая със стадото коне под връх Руен Българската организация за сигурност на храните предприе бърза инспекция по случая. Възложена е и инспекция на притежателя им Петър Пищалов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Трима специалисти от ОДБХ - Кюстендил би трябвало да ревизират на място положението на конете, дали имат чипове за идентификация, както и дали притежателят на конете е получил средства по линия на ПРСР.

Експертите ще окажат цялостно подпомагане за възстановяване на положението на конете.
Резултатите от инспекциите се чакат по-късно през днешния ден, се показва в известието от Министерство на земеделието и храните.
 Изоставени коне умират от мраз и апетит в Осоговската планина Изоставени коне умират от мраз и апетит в Осоговската планина
Снимки в обществената мрежа Facebook демонстрираха близо 100 изоставени коне в Осоговската планина като новината беше публикувана мигновенно. 70 от тях са...
 © Facebook/Elica Dimitrova
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР