Eкип от учени от Техническия университет в Германия доказаха, че

...
Eкип от учени от Техническия университет в Германия доказаха, че
Коментари Харесай

Умиращи хора помогнаха на немски учени да разберат – съществуването на живот след смъртта е възможно

Eкип от учени от Техническия университет в Германия потвърдиха, че съществуването на живот след гибелта е допустимо. Резултатите били получени по време на опити с умиращи хора. По същото време в основния мозък била записана висока електрическа интензивност. В проучването са взели участие девет заболели на смъртно легло, които са дали единодушието си да вземат участие в научния опит. Специалистите са следили положението на основния мозък на умиращите досега на гибелта и малко след нея.

Те изяснили, че при всеки пациент били регистрирани мощни електрически импулси, зародили след прекъсването на сърцето. Според учените, мозъкът продължава да работи в тялото на умрелия човек и то даже по-интензивно, в сравнение с, до момента в който е бил жив. При това откривателите опровергават мнението на вярващите, че това протича за сметка на отделянето на душата от тялото.

Те считат, че става въпрос за раздор на връзката сред невроните поради непълен О2 и това било записано на електроенцефалограмата. Без никакви научни доказателства за отвъдния живот, доста религии оферират свое лично пояснение за това, което се случва с тялото и душата след гибелта.

Християните имат вяра, че откакто почине, духът на човек отива в парадайса или пъкъла, според от неговото земно държание. Ислямската религия учи, че Аллах ще възкреси мъртвите в „ последния ден “ – дата, известна единствено на него. На този ден той ще съди всички души и ще ги изпрати в парадайса или пъкъла. Мюсюлманите имат вяра, че до тогава мъртвите остават в гробовете си, където са им изпращани видения за тяхната орис.

Според будистите духовете се прераждат в нови тела, до момента в който не реализиран прояснение. А когато го създадат, те реализират нирвана. За разлика от множеството религии, понятието за задгробен живот не е от първостепенно значение за юдаизма, а вместо това тази религия се концентрира върху дейностите от живота. В Тората се приказва за задгробен живот, наименуван Шеол – сенчесто място, ситуирано в центъра на Земята, където всички души отиват без съд.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР