Екип от психолози, психотерапевти и психиатри оказва психологическа подкрепа на

...
Екип от психолози, психотерапевти и психиатри оказва психологическа подкрепа на
Коментари Харесай

Платформа дава психологическа подкрепа за медици по време на пандемията и след това

Екип от психолози, психотерапевти и психиатри оказва психическа поддръжка на медиците на първа линия. Платформата Happy Doctors дава опция да си насрочат час за консултация.
В началото на след брейнсторминг с татко му, концепцията хрумва на Момчил Даскалов. След това се причисляват другари, вършат работна група.
Сега има потребност от време повече медици да схванат за платформата и тя да се наложи, описа Момчил Даскалов пред БНР.
 Лекар с ковид умря в Хасково Лекар с ковид умря в Хасково
Двама, инфектирани с ковид, са умряли в Хасково, оповестяват от регионалния спешен щаб, представени от Haskovo.info. 63-годишна лекарк...
„ Те са привикнали постоянно да са отсреща, те да оказват помощ и по-трудно им е сякаш да потърсят сами тази помощ. Като общество още ни е мъчно да осъзнаем какъв брой е потребна и нужна тази помощ. Още е табу или се води, че не можеш да се оправиш самичък, когато търсиш психолог “, разяснява Даскалов.
Нормално е експерти, които цялостен живот са правили това, да са по-ефективни от нас самите, когато желаеме да си помогнем, означи още Момчил Даскалов.
95% от деклариралите предпочитание да оказват помощ на медиците посредством психически беседи и съвещания, заявяват, че биха траяли с тази активност и след пандемията, уточни Даскалов.
Инициативата е подхваната с ясната настройка, че се гради нещо, което да продължи да работи и след пандемията, разясни Момчил Даскалов, съгласно който е налице „ доста огромен напън върху здравната ни система по принцип ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР