Екип от Корнуелския университет начело с Улрих Визнер е създал

...
Екип от Корнуелския университет начело с Улрих Визнер е създал
Коментари Харесай

Създадоха батерия, която се зарежда за няколко секунди



Екип от Корнуелския университет отпред с Улрих Визнер е основал батерия, която се зарежда за няколко секунди, оповестява Energy & Environmental Science. Батерията употребява достиженията на нанотехнологиите.

Инженерите са се отказали от обичайна скица с един катод, един анод и доста електролит повмежду им. Вместо това основали комплицирана 3D-структура, съдържаща хиляди дупки с наноразмери и тънки пластинки електролит. Анодът е изработен от въглероводороден полиме и съставлява комплицирана фигура, позната като гироид. В него са ситуирани голям брой дупки, чиито размери не надвишават 40 нанометра.

Самият анод е затрупан с тъничък слой елетролит с дебелина 10 нанометра. Той има йонна, а не електронна проводимост – реалокират се заредени йони, а не електрони. В анода е добавена сяра, която играе ролята на катод. Останалата част е запълнена с полимер PEDOT, който е добър проводник.

Основното преимущество на новата батерия е, че се зарежда доста бързо, безусловно за няколко секунди.

Батерията към момента не подготвена за промишлено произвеждане, защото сярата последователно унищожава полимера и по този начин способността ѝ за бързо зареждане понижава. Учените работят за отстраняването на този проблем, приключва обявата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР