Екип от експерти, ръководен от водещ международен специалист по качеството

...
Екип от експерти, ръководен от водещ международен специалист по качеството
Коментари Харесай

Пиково замърсяване с азотен диоксид в София, надвишаващо 18 пъти препоръчваните от СЗО нива

Екип от специалисти, управителен от водещ интернационален експерт по качеството на въздуха, удостовери високото замърсяване с азотен диоксид в София, оповестяват от Екологично съдружие " За земята ".
 
Стойностите, които демонстрира първото по рода си премерване в града, съставляват сериозна опасност за здравето на жителите му. Основен източник на азотен диоксид в София е превозът, безапелационни са специалистите.
 
Доктор Аксел Фридрих е някогашен дълготраен шеф на Дирекция " Околна среда, трафик и звук " на Федералната организация за околна среда на Германия и съветник на водещи международни институции по въпросите на замърсяването от превоза.
 
Ползвайки прецизна мобилна инсталация за отчитане на концентрациите на азотен диоксид, лекар Фридрих и екипът му са измерили замърсяването на въздуха в разнообразни елементи на София, а резултатите сочат, че без значение дали отиваме на учебно заведение, караме или чакаме на спирката, пребиваването на софийските улици е рисково за здравето ни.
 
Измерванията регистрират пиково замърсяване с азотен диоксид, надвишаващо 18 пъти препоръчваните от Световната здравна организация равнища. Така се удостовери факт, който години наред се отхвърля публично от локалните управляващи.
 
В София има рисково замърсяване с азотен диоксид. Замърсяването не е публично установено до момента, тъй като двете транспортно насочени автоматизирани измервателни станции са поставени надалеч от пътното платно и то в несъответствуващи региони на града, считат специалистите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР