Екип на Клиниката по ушно-носно-гърлени болести в Университетската болница Св.

...
Екип на Клиниката по ушно-носно-гърлени болести в Университетската болница Св.
Коментари Харесай

Лекари от УМБАЛ Св. Марина – Варна извършиха изцяло ендоскопска оперативна интервенция на средно ухо

 Екип на Клиниката по ушно-носно-гърлени заболявания в Университетската болница " Св. Марина “ във Варна с началник доцент Д-р Николай Сапунджиев извърши за първи път напълно ендоскопска оперативна намеса на приблизително ухо. При интервенцията е употребен методът на ендоскопска визуализация с оптична система и микроинструментариум. Пациентът е дете с перфорация на тъпанчевата мембрана и синехии в региона на междинното ухо. Часове след интервенцията дребният пациент е без недоволства и болки и е деен в игрите, а на идващия ден е изписан от клиниката.  

Методиката за ендоскопска визуализация на приблизително ухо дава значими спомагателни благоприятни условия към одобрената микроскопска техника - по-широк зрителен ъгъл наоколо до обектите на интервенцията, опция за “поглед настрана " зад другояче ограничаващи видимостта по права линия структури. Световната процедура демонстрира, че тази методика, въпреки и по-трудна за осъществяване, дава преимущества за пациентите, свързани с по-малко болежка в ранния постоперативен интервал и по-бързо възобновяване, като крайните резултати във връзка с възобновяване на слуха не отстъпват на тези от класическата микроскопска слухоподобряваща и санираща хирургия.

В Клиниката по УНГ заболявания в УМБАЛ " Св. Марина “ – Варна се употребяват всички съвременни механически благоприятни условия за развиване и надграждане на оперативната активност за възстановяване на слуха, както и операционен микроскоп от най-ново потомство. До момента експертите постоянно са комбинирали опциите на микроскопската и ендоскопската хирургия на междинното ухо. Подобен смесен метод е златен стандарт в света. За първи път интервенцията е осъществена единствено с ендоскопска техника.

Лекарите показват резултатите от работата си на научни конгреси в страната и чужбина, като последното присъединяване е на Немския конгрес по оториноларингология, който се организира във виртуална среда
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР