Екип изследователи от университета на Тел Авив показаха как антитела,

...
Екип изследователи от университета на Тел Авив показаха как антитела,
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Откриха антитела, неутрализиращи всички варианти на ковид!

Екип откриватели от университета на Тел Авив демонстрираха по какъв начин антитела, изолирани от имунната система на преболедували COVID-19, сполучливо обезвреждат всички известни разновидности на новия ковид, заяви в бюлетина си пресслужбата на израелското министерство на външните работи, базирайки се на прессъобщение на университета, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според създателите на проучването откритието отстранява нуждата от бустерни имунизации и укрепва имунитета на рисковите групи от популацията.

Автори на проучването са доктор Наталия Фройнд и докторантите Михаел Мор и Руофан Лий от катедрата по клинична микробиология и имунология на факултета по медицина. То е извършено в съдействие с доктор Бен Крокър от университета на Калифорния Сан Диего., проф. Йе Шианг от университета Цинхуа в Пекин, проф.Мейтал Гал-Танами и доктор Моше Десо от университета Бар-Илан. Резултатите са оповестени в сп. " Нейчър комюникейшънс байолъджи ".

Изследването продължава работата по авансово изследване от октомври 2020 година, в разгара на COVID рецесията. Тогава доктор Фройнд и сътрудниците й секвенират всички В-клетки на имунната система от кръвта на хора, оздравели от истинския вид на новия ковид и изолират девет антитела, които организмите на тези пациенти са произвели. Сега откривателите откриват, че част от тези антитела са доста ефикасни при обезвреждане на всички разновидности на новия ковид, в това число Делта и Омикрон.

" С предходното изследваме показахме, че другите антитела, образувани в отговор на инфекцията с истинския вид на вируса, са ориентирани към разнообразни елементи на вируса. Най-ефективните антитела са тези, свързани с шиповидния протеин на вируса, на същото място, където шипчето се свързва с клетъчния рецептор ACE2. Ние, несъмнено, не сме единствените, изолирали тези антитела и здравните системи по света се възползваха необятно от тях до възникването на другите разновидности на ковид, които направиха безполезни множеството от тях. С сегашното проучване демонстрираме, че две други антитела - TAU-1109 и TAU-2310, които свързват шиповидния протеин на друго място от това, в което се концентрират останалите антитела, в действителност са извънредно ефикасни при обезвреждане на разновидностите Делта и Омикрон. Според нашите резултати успеваемостта на TAU-1109 при обезвреждане на Омикрон е 92 на 100 и 90 на 100 при обезвреждане на Делта. TAU-2310 обезврежда разновидността Омикрон с успеваемост от 84 на 100 и Делта с успеваемост 97% ", сподели доктор Фройнд.

Според нея изненадващата успеваемост на тези антитела може да е обвързвана с еволюцията на вируса.

Според нея тези антитела може да провокират гражданска война в битката против COVID-19.

" Трябва да погледнем към пандемията от COVID-19 в подтекста на предходни епидемии от заболявания, на които човечеството е било очевидец. Хората, имунизирани против едра шарка при раждането си и през днешния ден са на към 50 години, към момента имат антитела и по тази причина евентуално за предпазени, най-малко отчасти, от вируса на маймунска шарка ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР