Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа

...
Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и Румъния в Букурещ

Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила отива в Букурещ за 10-ата тристранна среща на външните министри на България, Гърция и Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В понеделник заместител министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева ще взе участие в тристранна среща в Букурещ с сътрудниците си от Румъния и Гърция. Там дружно с Никос Кодзиас и домакина Теодор Мелешкану ще разиска районни въпроси.

Сред тях е тематиката за европейската вероятност за Западните Балкани. Тя е приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, само че се радва на поддръжка както от Гърция, по този начин и от Румъния, която ще бъде ротационен ръководител през 2020 година Ще бъде разисквана и сигурността на района, в това число енергийната.

Това е десетата среща в този формат. Домакин на идната ще бъде Гърция. Диалогът сред трите страни е натоварен освен на равнище външни министри. През декември 2017 година министър председателите на трите страни се срещнаха в Белград по покана на президента на Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР