Екатерина Янг съветва да се обърне внимание на по-полезни и

...
Екатерина Янг съветва да се обърне внимание на по-полезни и
Коментари Харесай

Лекар назова пет храни от трапезата, които отнемат от здравето ни през зимата

Екатерина Янг поучава да се обърне внимание на по-полезни и налични сезонни  кореноплодни зеленчуци , които в този момент са в сезон. Можете да ги ядете в печена, варена, задушена форма, а и несъмнено в сурова форма или на салати.

„ Това са коренът от магданоз, целина, цвекло, ряпа, моркови, жълта ряпа, алабаш “, изброи Янг и добави, че кореноплодните са източник на  положителни въглехидрати.  В същото време те се отличават с „ богатия си витаминно-минерален състав “, който оказва помощ за попълване на дефицитите.

Експертът счита, че през зимата на масата би трябвало да има  задължително и сезонното кисело зеле . В допълнение към високото наличие на витамин С, то спомага за възстановяване на жлъчния поток и усвояването на желязото от организма.

„ Киселото зеле усилва броя на  добрите бактерии  и понижава броя на неприятните. Също по този начин е доста ефикасен против кандида “, добави експертът.
=
Не пропускайте да  хапвате постоянно и нар , които са богати на елагова киселина, която е мощен антиоксидант. „ Тя оказва помощ за подмладяване на тялото, като забавя окислителните реакции и предотвратява натрупването на свободни радикали, предпазвайки клетките от въздействието на канцерогените “, означи лекарят.

Също по този начин в листата със здравословните зимни храни влизат  тиквата и цитрусовите плодове .

„ Тиквата е източник на бета-каротин и фибри. Цитрусовите плодове покачват киселинността на стомашния сок, тъй че усъвършенстват храносмилането “, заключава специалистът. Вместо известните фрешове е за предпочитане плодовете да се ядат цели или да се вършат смутита от тях.

*Тази публикация има единствено осведомителен темперамент. Ако имате потребност от здравословно или характерно хранене, обърнете се към вашия лекуващ доктор или експерт.

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР