ЕК въвежда нов регламент за работа онлайн. В България около

...
ЕК въвежда нов регламент за работа онлайн. В България около
Коментари Харесай

Доколко новият регламент на ЕК за онлайн работата ще засегне българите

ЕК вкарва нов правилник за работа онлайн. В България към 10% работят отдалечено. Ние сме  към границата, която Европейски Съюз таргетира  с тази инструкция.
 
Това изясни пред БНР Георги Първанов, член на УС на Българската асоциация за ръководство на хора и на Българската конфедерация по заетостта.

Работата от други страни сега е по-скоро изключение . От данъчна позиция не е разрешено, посочи той.

" Както е препоръчано, се приказва за закрепен адрес . Дистанционната работа по формулировка би трябвало да бъде оптимално гъвкава и трябва  да се намерения за различен адрес – за плаващ адрес , да се уведомява работодателят. Това би трябвало да се уточни ", изрази мнение Георги Първанов.

Ясно е написано, че  работодателят би трябвало да поеме разноските за съгласуваност на служителя, който работи отдалечено , т.е. за интернет и мобилна връзка, уточни той.

 istock istock
За поколенията  и  е най-естествено да се работи отдалечено . Сред хората от поколението Х обаче има прочут боязън, означи още специалистът.

" Ще вървим към последователно повдигане на възрастта за пенсиониране, каквато е и наклонността в Западна Европа. Едно от най-характерните неща за младежите, за поколенията Y и Z, е  много късият междинен престой в фирмите, като се изключи че желаят да се пенсионират рано . Сега на пазара на труда всички са джоб хопъри (които постоянно сменят работодателя си – бел. ред.).  Средният престой в компания в България пада под 3 години . Младите са съвсем непрекъснато на пазара на труда. "
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР