Ежегодно Слънчевият Дубъл се превръща в един от най-запомнящите се

...
Ежегодно Слънчевият Дубъл се превръща в един от най-запомнящите се
Коментари Харесай

Схемата в Маями: Швьонтек-Рибакина отново; Радукану срещу Андрееску на старта

Ежегодно " Слънчевият Дубъл " се трансформира в един от най-запомнящите се моменти на всеки сезон, като въпреки и през вчерашния ден да беше комплициран завършек на шампионата в Индиън Уелс, където Елена Рибакина съумя да се поздрави с купата, то в хода на актуалната седмица следва да бъде даден стартът на WTA 1000 конкуренцията в Маями. С оглед на делящите ни по-малко от 48 часа до старта на борбите на корта във Флорида, то жребият за надпреварата към този момент беше изтеглен и в този момент следва да разгледаме пътя към оценката на част от фаворитките за спечелването на трофея в Маями.

Схемата се оглавява от настоящата шампионка Ига Швьонтек, която ще започва непосредствено от втори кръг с дуел против Катерина Синякова или Клеър Лиу, която поликинята надделя в Индиън Уелс. При триумф международната №1 най-вероятно ще се изправи против поставената под №25 Мартина Тревизан. В същата осмина жребият сложи още Беатрис Хадад Мая и някогашната шампионка от Шлема - Йелена Остапенко, която ще опита да се завърне назад на победния път и среща сред нея и Ига не е изключена. Отсрещната част на схемата в тази четвърт бива ръководена от Дария Касаткина, само че несъмнено най-голямо внимание притегля името на Елена Рибакина, която ще би трябвало да се оправи с рускинята, Петра Мартич и Паула Бадоса, с цел да оформи зрелищен четвъртфинал против Швьонтек.

Джесика Пегула пък предвожда втората четвърт, като ще открие шампионата си с мач от втори кръг против квалификантка или 17-годишната Линда Фрухвиртова, след което я чака възможен конфликт със сънародничката ѝ и 30-а сложена Даниел Колинс. На осминафиналите пък за американката следва евентуална среща с една от полуфиналистките на Аустрелиън Оупън - Магда Линет и Виктория Азаренка, втората от които е носителка на три трофеи от шампионата и точно тя отстрани международната номер три в Мелбърн. В тази част от схемата попаднаха още Людмила Самсонова, Анастасия Потапова, Марта Костюк и нейната добра другарка 19-годишната локална фаворитка Кори Гоф, като вероятно една от изброените ще бъде съперничка на Пегула в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е Онс Жабер, която ще открие присъединяване си против квалификантка или Марина Заневска, а победителката от конфликта посред им вероятно ще срещне 26-ата сложена Шуай Жанг. Изпитанието за американката във етапа на топ 16 съгласно предварителните прогнози ще бъде Петра Квитова или Дона Векич, като за място на полуфиналите международната номер 5 ще би трябвало да се оправи още със съпротивата на Мария Сакари, Белинда Бенчич, София Кенин, Ема Радукану и Бианка Андрееску, последните две от които оформят зрелищен конфликт на някогашните шампионки от US Open в първия кръг на шампионата.

Водач в най-долната част на схемата е шампионката от Откритото състезание на Австралия - Арина Сабаленка, която ще започва непосредствено от втория стадий против една от домакинските представителки Слоун Стивънс и Шелби Роджърс, а след това е допустимо да премери сили с непредвидимата Мари Бузкова. В осминафиналите беларуската по всяка възможност ще срещне шампионката от Дубай - Барбора Крейчикова, която ѝ нанесе една от двете загуба досега през сезона, пристигнала точно в емирството, само че за сметка на това международната номер две взе своя реванш в Индиън Уелс. Класиране за най-хубавите осем в конкуренцията ще донесе мач на Сабаленка вероятно против някоя всред носителката от купата от WTA Финалите - Каролин Гарсия, както и Вероника Кудерметова и някогашната първа ракета на планетата Каролина Плишкова.

Ето тук можете да разгледате цялостния чоп за конкуренцията в Маями:

Main draw singles at the Miami Open (WTA 1000).

1R: Bianca Andreescu vs. Emma Raducanu, winner to play Maria Sakkari.
— WTA Insider (@WTA_insider)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР