Ежегодният пролетен указ за призоваване на около 150 000 наборници

...
Ежегодният пролетен указ за призоваване на около 150 000 наборници
Коментари Харесай

Путин подписа указ за призоваване на 150 000 руски наборници

Ежегодният пролетен декрет за приканване на към 150 000 наборници в съветската войска, подписан от президента Владимир Путин, беше оповестен през днешния ден в Москва в сходство с дългогодишната процедура, оповестява Ройтерс.

Документът е оповестен на формалния портал за правна информация.

Наборниците се приканват всяка година на 1 април да служат 12 месеца. Подобна повиквателна се издава и всяка есен. Министерството на защитата по-рано даде увещание, че те няма да бъдат изпратени на фронта в Украйна.

Съгласно новите правила, които влязоха в действие на 1 януари, жителите на възраст от 18 до 30 години (с изключение на тези, които са навършили 27 години до края на 2023 година, и тези, които са на 28 или 29 години и са в запаса) ще подлежат на приканване на наборна военна работа.

Законът за повишение на горната граница на наборната възраст на 30 години влезе в действие на 1 януари.Идеята за смяна на границите на наборната възраст беше препоръчана от съветския министър на защитата Сергей Шойгу в края на 2022 година

Наборниците не могат да бъдат законно изпращани да се бият отвън Русия и бяха освободени от лимитираната готовност през 2022 година, при която бяха събрани минимум 300 000 мъже с предходна военна подготовка, с цел да се бият в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР