Ежедневното ползване на сауна намалява кръвното налягане с почти 50%,

...
Ежедневното ползване на сауна намалява кръвното налягане с почти 50%,
Коментари Харесай

Какво можете да постигнете със сауна всеки ден

Ежедневното прилагане на сауна понижава кръвното налягане с съвсем 50%, а с него - и риска от сърдечно-съдови болести, откриха финландски ученим представени от Нова телевизия. В резултат на това удобно влияние се понижава и вероятността от ранна гибел, а междинната дълготрайност на живота се удължава, твърди изследователският екип.
В извършеното дълготрайно проучване са взели присъединяване 1621 мъже на междинна възраст, чието артериално налягане е било към 140 на 90. Още първоначално те били разграничени на няколко групи. Едната посещавала сауна един път седмично, втората - два пъти, а третата – 4-7 пъти. Тяхното здравословно положение било следено в продължение на 22 години.

Виж още - Детоксикацията взема решение казуса с хроничната отмалялост - Чети в www.zdrave.to.

Крайният резултат от опита сочи, че в границите на проучването от хипертония са болни едвам 15.5% от общия брой участници. Междувременно тези, които са отделяли време за сауна в два дни от седмицата, са понижили риска от повишение на кръвното си налягане с 24%. Посещавалите парната баня по-често пък са редуцирали шанса от пораждане на сърдечно-съдови болести с над 46%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР