Ежедневното хранене на малките гризачи може да се окаже сериозно

...
Ежедневното хранене на малките гризачи може да се окаже сериозно
Коментари Харесай

Кои са любимите храни на хамстерите

Ежедневното хранене на дребните гризачи може да се окаже съществено тестване, в случай че за първи път сте си взели хамстер за домакински любим и не знаете, какви храни обичат да си хапват тези животинки.

При избора на храна за хамстера би трябвало да изхождате от желанията на пухкавия ви другар, само че въпреки всичко има и вкусни неща, които всички гризачи обичат да си похапват.

Ето ги и обичаните храни на хамстерите!

Тарталетки

Да, такива храни за хамстерите също съществуват. Те още веднъж могат да бъдат закупени от зоомагазините или сами да ги извършите. Ако обаче решите вие да се вихрите в кухнята, приготвяйки ги сами, то тогава запомнете, че те не трябва да съдържат:

- сол;

- захар;

- изкуствени оцветители;

- мазнини;

- ароматизатори.

Сушени плодове

 Хамстерите обичат сушените плодове

Безспорно това е едно от обичаните лакомства на тези любимци. Можете да употребявате както готовите смеси, по този начин и да им давате домашно приготвени.

Не забравяйте обаче, че това е единствено вкусна храна, само че не и главно хранене за гризачите. Това значи, че би трябвало да им давате наложително и свежи плодове и зеленчуци, които са доста потребни за здравето им.

Бананово пюре

Ако не сте съумели да намерите мечтаното лакомство в магазина, тогава можете и сами да извършите такова за вашия питомец.

За задачата вземете 1 банан и го намачкайте с вилица, с цел да стане на пюре. Смесете го с овес и направете дребни топченца като по избор можете да добавите и малко стафиди, които също са обичано прелъщение на тези гризачи.

Салати

Нарежете добре измитите и изсушени листа от маруля и детелина. Разбъркайте всичко добре и по-късно прибавете малко орехи или други обичани ядки на вашия хамстер.

Плодови салати

Те са освен доста потребни, само че и обичано лакомство за хамстери на всички гризачи. Помнете обаче, че въпреки всичко сухата храна не би трябвало да е преобладаваща в менюто им.

Домашни бисквити

 Храна за хамстер

Вземете малко от готовата обичана примес на вашия питомец и прибавете яйчен белтък, който би трябвало да е разрушен преди този момент доста добре, с цел да стане бухнал. От това тесто оформете дребни бисквити и ги изпечете във фурната при температура 40-50 градуса.

Здравословни блокчета

Можете да им извършите и вкусно мюсли. За задачата смесете овес с малко настъргана ябълка и морков. Оформете топченца и почерпете своя питомец. Пожелание можете да добавите и намачкан банан.

Зеленчукова салата

Хамстерите ядат разнообразни зеленчуци като краставици, моркови, чушки и други. Ако желаете да поощрите гризача си по време на образованието и дресировката, то тези храни също са добър вид, на който те сигурно ще се зарадват.

Общи рекомендации

 Хамстер

Избирайки подобаваща храна за хамстера си, би трябвало постоянно да следвате следните правила:

- Захарта и медът са нездравословни храни за хамстерите;

- Не им давайте орехи или сухари, които имат разнообразни подправки или сол в състава си;

- Избирайки лакомство в зоомагазин, постоянно изучавайте добре състава, отдавайки желание на натуралния и без разнообразни добавки (оцветители, ароматизатори и други);

- Десертът не трябва да заменя главното хранене на хамстер;

- Ако им оферирате несъмнено лакомство за първи път, то първоначално им дайте доста малко от него, с цел да видите реакцията на организма.

Не забравяйте и да махате остатъците от храните в клетката на хамстера бързо могат да се скапват. Грижете се вярно за менюто на вашите животинки и постоянно им предлагайте освен вкусна, само че и потребна храна.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР