Ежедневието ни изпълнено със стрес и негативни емоции, които често

...
Ежедневието ни изпълнено със стрес и негативни емоции, които често
Коментари Харесай

8 неща, които ще ви могогнат да увеличите енергията си и да намалите стреса

Ежедневието ни изпълнено със стрес и отрицателни страсти, които неведнъж не съумяваме да отблъснем или пренебрегваме и те ни връхлитат като вихър, който ни кара да се усещаме още по изтощени и апатични.

И въпреки да наподобява мъчно и даже невероятно да се отървем от факторите на напрежението, няколко елементарни привидно неща могат бързо и елементарно да покачат мотивацията и да влеят спомагателна сила в тялото.

Вижте ги:

1. Пийте вода
Просто и обикновено деяние с доста мощен резултат! Създайте си табиет и на всеки 30 минути изпивайте по една чаша вода, когато се чувствате напрегнати. Сигурно не знаете, само че когато тялото е обезводнено, то изпитва голям стрес. Усещането ни основава дискомфорт, може да аргументи и съществено главоболие. А защото в моментите, когато сме най-напрегнати и заети, забравяме да пием вода, се получава още по-голямо неразположение. Затова, когато ви заболи глава, не си мислете, че имате проблем с кръвното, не посягайте към кафето или храна, а се замислете какъв брой вода сте пили и побързайте да наваксате. Знаете за всички потребни свойства на водата върху организма ни, тъй че не го лишавайте от нея.

2. Хапвайте цвекло
Цвеклото е доста потребен кореноплоден зарзават, който се слави с потребните си качества и лековити свойства от епохи. Съдържа антиоксиданти, магнезий, желязо, доста фибри, малко калории и никакви мазнини. Сваля кръвното налягане и е потребно за хемоглобина. Прясно изцеден сок от алено цвекло с магданоз и зелени ябълки е най-хубавата формула за черния дроб и жлъчката, а феновете на варените и топли салати може да опитат салата от варено цвекло.

3. Яжте Грозде
В сезона на най-сладкия плод няма по какъв начин да го подминем. Опитайте да замразите зърната и по-късно ги консумирайте по този начин. Доближава се до усета на плодов сладолед. Гроздето е доста богато на калий и естествена захар. Изключително уместно при липса на сила и чувство за отмалялост.

4. Набавете си сурово слънчогледово семе
Според китайската медицина то укрепва „ КИ “ — телесната сила и виталност. Много богато на витамин B1 — тиамин, който трансформира кръвната захар в сила. Това семе е богато и на потребни ненаситени мазнини, като доставя най-вече количества растителен протеин спрямо останалите семена.

5. Опитайте кокосово мляко
Пълно е с калий и съгласно някои експерти то хидратира повече, в сравнение с водата. Богато е на потребни мазнини, които спомагат и за изгарянето на телесните мазнини.

6. Направете си зелен чай
Много е казано за изгодите от него, само че една от най-важните е, че понижава равнището на кръвната захар и намалява желанието за сладко.

7. Ползвайте етерични масла от мента, джинджифил и розмарин
Ароматерапията е мощно целесъобразна при стрес и липса на сила. Разтрийте в кожата на китките си няколко капки от едно от изброените масла и оставете да подейства на обонянието и рецепторите ви.

8. Дишайте
Точно по този начин, просто дишайте! Но надълбоко! Дълбокото дишане успокоява мисълта и оказва помощ да се освободите от напрежението. Опитайте с няколко дълбоки вдишвания през шпации от време, тъй като в случай че сте начинаещи в дълбокото дишане, може да ви се завие свят. Постепенно ще свикнете с чувството и след време дълбокото дишане ще се трансформира в инстикт. Така, когато се намирате в напрегната конюнктура, няма да имате потребност от изброените нагоре препоръки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР