еждународен екип от учени обяви, че е открил "вканемена" галактика

...
еждународен екип от учени обяви, че е открил "вканемена" галактика
Коментари Харесай

Учени откриха "вкаменена галактика" в Млечния път

еждународен екип от учени разгласи, че е разкрил "вканемена " вселена в сърцето на Млечния път. Това са остатъци от друга вселена, с която Млечният път се е сблъскал преди 10 милиарда години, оповестява CNET.

Учените кръщават останките "Херакъл ". Тя се намира покрай центъра на Млечния път, като е имала огромна роля за превръщането на галактиката на Земята в това, което е през днешния ден.

Астрономите пресмятат, че звездите, които в началото са били на Херакъл, през днешния ден са към една трета от цялата маса на Млечния път. Това значи, че конфликтът сред Херакъл и Млечния път е било основно събитие в историята на галактиката.

Учените са разкрили Херакъл откакто са забелязали "звезди, които не съответстват " с останалите в Млечния път. По-подробното им проучване е разрешило на астрономите да проследят историята им и точното местонахождение.

Това е било мъчно, тъй като по-голямата част от Херакъл се оказва скрита от междузвездни облаци прахуляк. С помощта на няколко апарата учените са съумели да съберат задоволително информация посредством разбор на химичния състав и придвижването на десетки хиляди звезди.

От тях "няколкостотин " са имали доста по-различен състав и придвижване. "Това са звезди, които само може да са пристигнали от друга вселена ", споделя Дани Хорта, началник на групата.

Според астрономите това е знак, че Млечният път е имал много необикновена история в "младите " си години. По това време в множеството галактики е било умерено, само че Млечният път е имал най-малко един конфликт. Освен това учените напомнят, че Млечният път и Андродмеда също се движат една към друга и ще се сблъскат, само че това ще се случи след милиарди години.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР