Eine Welt ohne Beethoven? (Свят без Бетовен?“) - документалният филм

...
Eine Welt ohne Beethoven? (Свят без Бетовен?“) - документалният филм
Коментари Харесай

Защо без Бетовен нямаше да има рок музика

" Eine Welt ohne Beethoven? " („ Свят без Бетовен? “) - документалният филм на Дойче веле с това заглавие задава с съображение този въпрос. Той показва по какъв начин работата на великия немски композитор е повлияла на актуалното потомство музиканти.
В седем елементи на кино лентата водещата от Берлинската филхармония и Дойче веле Сара Уилис се среща с музиканти, композитори, музикални мениджъри и специалисти от целия свят, с цел да открие какво би липсвало на музикалния свят, в случай че не беше иновативността на Лудвиг ван Бетовен.
Идеята за кино лентата е на Мартин Родевиг. " Често срещани са фразите, че Бетовен е модернист и е трансформирал света. Исках да видя какво е останало от него, какво влияние има през днешния ден ", споделя режисьорът.
 Подозрение: Бетовен е бил ням поради отравяне с олово Подозрение: Бетовен е бил ням поради отравяне с олово
Лекари от Италия разкриха евентуалната причина, заради която известният немски композитор Лудвиг ван Бетовен е изгубил слуха си. Подобни...
Простата концепция на Бетовен да употребява четири ноти като начален претекст в фамозната Пета симфония е възприета от доста рок звезди, изключително през 60-те и 70-те години. Например тя въодушеви английската рок тайфа „ Jethro Tull “ за шлагера „ Locomotive Breath “. " Мисля, че в случай че Бетовен живееше през днешния ден, той щеше да бъде рокер, каращ черен мотор ", споделя водачът на групата Ян Андерсън във кино лентата. „ Класиката ни оформи, въздейства на мелодиите и ритъма ни “, отбелязва китаристът Рудолф Шенкер.
Творчеството на Бетовен не постоянно намира схващане измежду съвременниците му. Особено по-късните му произведения останаха мистерия за мнозина.
На Бетовен се приписват доста качества: бунтовник, който слага нови стандарти със своите симфонии, предходник на романтизма, занаятчия на импровизацията. Цикълът му от песни " До далечната изгора “ се трансформира в самобитен първообраз за албуми онлайн в поп музиката. И главната тематика на заключителната част на неговата „ Девета симфония “ през днешния ден е химнът на Европа, знак на свободата и солидарността, въпреки че нацистите в Третия райх са употребявали музиката му за пропагандни цели.
90-минутният филм " Свят без Бетовен? " е третата и последна част от плана на Дойче веле, отдадена на музикалното завещание на композитора, чиято 250-годишнина Германия чества тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР