Ех, Италия... Страна на сладоледа, пицата и пастата. Родина на

...
Ех, Италия... Страна на сладоледа, пицата и пастата. Родина на
Коментари Харесай

Десетте най-красиви градове в Италия

Ех, Италия... Страна на сладоледа, пицата и пастата. Родина на Микеланджело, Казанова и София Лорен. Тя пленява всеки със славна история, невероятна архитектура и божествена кухня. А като прибавим великодушното слънце и луксозните плажове, към този момент е изцяло ясно за какво Италия е една от страните, които човек да посети най-малко един път в живота си.

И в случай че до момента сме го правили само в мислите, през дребния екран или посредством книгите, ето от кое място да стартираме, в случай че сме решили да превърнем фантазиите си в действителност. Това са петте най-прочути града в Италия. Славата им изобщо не е инцидентна, местата, които да посетим във всеки един от тях - безчет, а чарът им - доста по-голям от физическата им повърхност.

Рим
 Снимка 584070
 

Рим е градът, в който ще опитаме най-вкусните пици и сладолед в света, ще забележим именития Колизеум и дозина превъзходни базилики. Тук ще посетим и едни от най-големите фешън бутици в Европа. И, да, за малко да забравим Ватикана.

Милано
 Снимка 584069
 

Милано е мода, емблематичната Ла Скала, луксозната катедрала Duomo di Milano и небостъргачът Пирели. Този необикновен град е по едно и също време един от най-старите в Италия и най-големият бизнес център на страната.

Венеция
 Снимка 584068
 

Прочутият площад " Сан Марко ", Дворецът на дожите, Мостът на въздишките и Канале Гранде - забележителностите на Венеция, за които сме чували и виждали по малкия екран още като деца. А еуфория, когато ги видим с очите си, ще е голяма, просто тъй като те са стотици пъти по-впечатляващи онлайн.

Генуа
 Снимка 584067
 

Улиците на средновековния град Генуа постоянно са сравнявани със спагети - също толкоз тесни и криволичещи. Може би най-голямата атракция тук е къщата, в която е роден и израстнал Христофор Колумб. А въоръжени със сладолед в ръка, можем да се полюбуваме на първокласните яхти и живописните риболовен лодки.

Пaлермо
 Снимка 584066
 

Палермо е сърцето на Сицилия. Символ на града е Palazzo dei Normanni - първокласната резиденция на сицилианските крале. Катедралата в центъра на града и византийските мозайки в Cappella Palatina също са измежду забележителните обекти, които заслужават внимание, пишат от Greatest.

Сиена
 Снимка 584077
 

Въпреки че Сиена е голям туристически град, тук въобще не е шумно и препълнено. Напротив, разхождайки се безгрижно по уличките край алените тухлени къщи, изцяло ще загубим визия за времето. А зад всеки ъгъл ще изникват и ще се откриват пред очите ни нови и нови лица на красивия италиански град.

Неапол

Неапол жужи от живот и придвижване, един приказен крайбрежен град, който пленява всеки, докоснал се до него.
 Снимка 584076
 

Въпреки че няма пясъчни плажове, гледките от брега тук са един от най-зашеметяващите в целия свят. Пъстър и ослепителен денем, Неапол е още по-очарователен през нощта, окъпан от безбройните градски светлинки.

Верона

Верона е град на влюбените, само че и град за влюбените. Именно тук се развиват събитията от Шекспировата романтична трагедия  " Ромео и Жулиета ".
 Снимка 584075
 

Местните пък назовават града " Малкия Рим ". И сигурно има за какво - Верона носи същата атмосферна, сила и разнообразие, съвсем като италианската столица.

Флорения
 Снимка 584074
 

Град-музей. На това място ще открием впечатляващ брой превъзходни архитектурни монументи, част от които изложба " Уфици ", катедралата " Санта Мария дел Фиоре ", камбанарията на Джото... Само част от всичко, което може да ни предложи необятната Флоренция.

Болоня

Болоня е дом на най-старите университети в света. Но пленява и със средновековни кули, първокласни дворци и необятни площади.
 Снимка 584073
 

За да усетим същинския дух на жителите тук, наложително трябва да опитаме така наречен пиадина - болонска кулинарна класика от тъничък плосък самун, ароматна шунка, прошуто и колбас. Но би трябвало да ни го подготвят в някои от локалните тратории.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР