Египетският държавен инвестиционен фонд финализира генерален план за обновяване на

...
Египетският държавен инвестиционен фонд финализира генерален план за обновяване на
Коментари Харесай

Египет обновяа центъра на Кайро

Египетският държавен капиталов фонд завърши общоприет проект за възобновяване на историческия център на Кайро , откакто държавните министерства значително се реалокираха в нова столица на изток, предава " Ройтерс ".

Районът, моделиран по модела на Париж през 1860-те години, е изпълнен с елегантни, само че рушащи се здания , издигнати през седем десетилетия. Много от тях са национализирани през 50-те и 60-те години на предишния век и са оставени в окаяно положение.

Суверенният фонд към този момент пое контрола върху три първокласни парцела в центъра на Кайро и получи благосъстоятелност върху 11 някогашни здания на министерства в декрет, оповестен тази седмица в формалния вестник.

Той също по този начин следи портфолиото от недвижими парцели на Misr Insurance Holding , което включва близо 100 здания, множеството издигнати преди Втората международна война.

Планът включва държавния квартал в южния завършек на центъра и включва проекти за трафик , изследвания на региона и проекти за смяна на предназначението на някои здания, сподели основният изпълнителен шеф на фонда Айман Солиман пред Ройтерс.

Фондът ще притегли частни компании, които да имат и финансират огромна част от парцелите.

За правенето му оказват помощ Европейската банка за възобновяване и развиване и двама интернационалните съветници.

Голяма част от държавното управление се трансферира през последните месеци в министерства и служби в нова столица , която се построява на 45 км източно от Кайро.

Фондът чака да поеме доста някогашни държавни здания , с цел да ги продаде, ръководи от името на държавното управление или да ги трансферира на частни бизнесмени в подмяна на миноритарен дял от собствеността в плановете.

" Някои от постройките към този момент са евакуирани, само че има проект за готовност за пренасяне в съсредоточени места за всеки, който остава и не се мести в новата столица ", сподели Солиман.

Предвижда се опазване на архитектурните стилове посредством разрешителна система, пешеходни зони и основаване на гаражи на мястото на по-грозните здания.

Работата на място ще стартира " евентуално през първата половина на тази година ", сподели Солиман.
 „ Масови жертви “ след израелски удар по център за образование на Организация на обединените нации
„ Масови жертви “ след израелски удар по център за образование на Организация на обединените нации

Израелските военни споделиха, че регионът е забележителна база на бойци на " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР