Египет ще закупи почти половин милион тона пшеница от България

...
Египет ще закупи почти половин милион тона пшеница от България
Коментари Харесай

Блумбърг: Египет ще купи пшеница от България вместо от Русия

Египет ще закупи съвсем половин милион тона пшеница от България и Франция, откакто Москва е отказала да достави  съветско зърно, оповестява " Блумбърг " по информация на свои източници.

Русия е възразила против ценообразуването в договорката с висококачествена пшеница.

За повторно през последните няколко месеца закупуването на съветска пшеница от египетския държавен покупател е затруднено, защото Москва се пробва да наложи всекидневен най-малък ценови предел.



В началото на септември египетският министър на снабдяването Али Ел-Мосихи съобщи, че Генералният орган за доставяне със първични материали се е съгласил да закупи 480 000 тона съветска пшеница в границите на договорка с директно договаряне. Тя е подписана на цена от 270 $ за звук - по-ниска от неофициалния ценови най-малко, който съветските управляващи се опитваха да наложат по това време. Няколко дни по-късно Египет заяви, че на търговеца на зърнени култури " Соларис " ще бъде предоставена опцията да доставя зърно от всевъзможен генезис.



Руските пристанища за зърно са претъпкани след две следващи богати реколти, което я трансформира в преобладаващ транспортьор и ценообразувател на международния пазар. Но пренасищането на предлагането оказва напън върху локалните цени, което кара формалните лица да наложат минимални цени. Прилагането на този ценови предел обаче е непоследователно и следва политически ползи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР