Египет ще премахне държавните субсидии за повечето горива от 15

...
Египет ще премахне държавните субсидии за повечето горива от 15
Коментари Харесай

Египет премахва субсидиите за горивата през юни

Египет ще отстрани държавните дотации за множеството горива от 15 юни в границите на програмата за промени, провеждана под егидата на Международния валутен фонд (МВФ), заяви вашингтонската институция, представена от Агенция Франс Прес.

Страната претърпява тежка икономическа рецесия след националния протест през 2011 година През ноември 2016 година Кайро подписа с МВФ съглашение за проект за подкрепяне на стойност 12 милиарда $.

Египетските управляващи се ангажираха да отстранен дотациите, с цел да се ограничи покачването на цените на горивата на бензиностанциите, добавя фондът в официално съобщение. Институцията акцентира, че ограниченията са от главно значение за поощряване на ефикасна приложимост на силата и подкрепяне на мощно предпочитаните разноски за опазване на здравето и обучение.

МВФ приканва страната да ускори политиките си за понижаване на държавния дълг и годишната инфлация, която предишния месец доближи 14 %.

По улиците на страната популацията се оплаква ежедневно от фрапантен спад на покупателната си дарба след намаляването на някои дотации и девалвацията на египетската лира, която от 2016 година е изгубила половината от цената си по отношение на $.

Миналата седмица президентът Абдел Фатах ас Сиси разгласи нарастване на минималната заплата от 1200 на 2000 лири (от 60 на 100 евро). Това стана няколко седмици преди народен референдум, на който може да бъде решено той да има право да остане на власт след втория си мандат през 2022 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР