Египет се класира за четвъртфиналите на Купата на Африканските нации.

...
Египет се класира за четвъртфиналите на Купата на Африканските нации.
Коментари Харесай

Дузпи решиха спора между Кот д`Ивоар и Египет

Египет се класира за четвъртфиналите на Купата на Африканските народи. „ Фараоните” се оправиха с 5:4 след осъществяване на дузпи с Кот д'Ивоар. В постоянното време и продълженията голове не паднаха. В огромния виновник за „ слоновете” се трансформира бранителя на Манчестър Юнайтед Ерик Бай, който единствен пропусна от бялата точка.

В 17-ата минута вратарят на Кот д'Ивоар Сангаре се оправи с рисков шут от далечна отдалеченост от Омар Мармуш. Четири минути по-късно вратарят отрази и удар на Мохамед Салах.

В 36-ата минута Сангаре не разреши и на Мостафа Мохамед да го преодолее. В края на първата част се наложи и на Ел Шенави да се намесва след удари на Ибрахим Сангаре и Себастиен Але.

В 63-ата минута рисков удар на Мохамед мина около вратата. Седем минути по-късно Але засече центриран от корнер с глава, само че и той не съумя да се разпише. Пет минути преди края на постоянното време вратарят на Египет отрази удар на Заха.

В постоянното време голове не паднаха и се стигна до продължения. В тях Сангаре избави шут от далечна отдалеченост на Зизо. В 114-ата минута резервата Трезеге откри междина в наказателното поле, само че стреля над вратата.

Така се стигна до наказателни удари, при които Египет се наложи с 5:4. „ Фараоните” вкараха всички свои осъществявания от бялата точка, като успеха донесе суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах. В същото време в виновник за „ слоновете” се трансформира Ерик Бай. Защитникът на Манчестър Юнайтед стреля несериозно и вратарят Габаски съумя да избие удара в средата на вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР