Египет изпрати три влекача, за да изтеглят петролен танкер, който

...
Египет изпрати три влекача, за да изтеглят петролен танкер, който
Коментари Харесай

Пак се заклещи танкер в Суецкия канал

Египет изпрати три влекача, с цел да изтеглят петролен танкер, който се е развалил и е предизвикал малко закъснение в Суецкия канал, оповестиха управляващите, съобщи Агенция Франс Прес.

Трафикът в двете направления се възстановява след малко спиране, когато плаващият под флага на Малта танкер Seavigour получи " машинна нередовност " по време на пътуването си от Русия за Китай, оповестиха от Управлението на Суецкия канал.

Три влекача " сполучливо изтеглиха и кораба " в корабостроителница, където техническата щета ще бъде отстранена, преди танкерът да " възобнови прекосяването си ", се показва в изказването.

Краткотрайните спирания, породени от щета или засядане на кораби, са постоянно срещано събитие по водния път, през който минава към 10 % от международната морска търговия.

Повечето от тях се изтеглят на вода в границите на няколко часа, което разрешава на трафика да се възобнови.

През март 2021 година гигантският контейнеровоз Ever Given провокира съвсем едноседмично прекъсване на трафика в Суец, откакто заседна диагонално във водния път.

Прекъсването коства милиарди долари за закъснение на корабоплаването, като Египет губи сред 12 и 15 млн. $ за всеки ден от затварянето.

Каналът е главен източник на по този начин нужната задгранична валута за изпитващия финансов дефицит Египет, като през 2022 година ще му донесе 8 милиарда $ от директни такси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР