Ефективното лично промотиране се намира някъде между крайностите на свенливата

...
Ефективното лично промотиране се намира някъде между крайностите на свенливата
Коментари Харесай

Между свенливата теменуга и нахалният нарцис

Ефективното персонално промотиране се намира някъде сред крайностите на свенливата теменуга и нахалния нарцис.

Повечето от нас не са положителни в това изкуство. Или приказваме прекомерно малко за себе си, или се представяме като прекомерно арогантни. Ако желаете да ви виждат, харесат и запомнят, последвайте тези шест съвета, с цел да намерите златната среда сред скромността и суетата.

Оставете резултатите да приказват за вас

Хората се интересуват от нещата, които сте свършили, а не от тези, които ще извършите в бъдеще. Нищо не може да се съпостави с положителните остарели резултати, когато желаеме да спечелим вниманието на близките. Не става въпрос даже за систематизиран доклад на достиженията ви. Какъв проблем сте решили неотдавна? Какво придвижване сте основали? Как сте помогнали на други да реализират положителни резултати? Печелим правото да промотираме себе си, когато реализираме нещо значимо.

Промотирайте другите

Колкото повече говорите за други хора и за техните триумфи, толкоз по-добро усещане ще вършиме, а дружно с това ще повишите и личното си самочувствие. Ще изградите имидж на човек с отлични връзки, обкръжен с съумели, забавни и правилни поддръжници. Запомнете този откъс на Мая Анджелоу: „ Научила съм, че хората ще не помнят какво съм споделила, ще не помнят какво съм направила, само че в никакъв случай няма да не помнят по какъв начин съм ги предиздвикала да се почувстват! ”. Не е нужно да говорите за себе си, с цел да се визиите като почитан и авторитетен човек. Другите ще ви промотират, в случай че вие промотирате тях.

Говорете за убежденията си

„ Вярвам в основаването на нови работни места и в това да давам на хората опцията да се усещат потребни в работата си всеки ден ” звучи доста по-различно от „ Основах три индустриални компании, в които работят 200 души ”. Разликата е тънка, само че дали я чувате?

Когато говорите за нещата, в които вярвате, подчертавате триумфите си, без да казвате напряко какви са те. Ако хората същински се заинтересуват, те ще попитат за детайлности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР