След като войските на Владимир Путин нахлуха през украинската граница

...
След като войските на Владимир Путин нахлуха през украинската граница
Коментари Харесай

Coca-Cola и десетки други обещаха да напуснат Русия. Това обаче се оказа по-трудно от очакваното

След като войските на Владимир Путин нахлуха през украинската граница през февруари 2022 година, Coca-Cola Co. беше измежду първите мултинационални компании, които дадоха обещание, че ще изоставен Русия в символ на митинг. С цел да избегне неизбежните главоболия от спазването на предстоящите западни наказания против Кремъл, Coca-Cola изиска от сътрудниците си там да изтеглят кутиите и бутилките от магазините, да спрат доставките на сироп до диспенсъри за газирани питиета и да спрат да създават питиета.

Две години по-късно отличителното алено лого на Coca-Cola към момента е елементарно за намиране в супермаркети и заведения за хранене в цялата страна. И като вземем поради новият съперник Dobry Cola - продаван в кутии със удивително прочут червен нюанс и усет, който малко на брой биха могли да разграничат от оригинала - Coca-Cola по някои индикатори остава водещият производител на газирани питиета в Русия.

Това е по този начин, тъй като Multon Partners, бутилиращото дружество за Coca-Cola в страната, е благосъстоятелност на обособена, записана в Лондон компания, наречена Coca-Cola HBC, в която американската компания-майка има 21% дял. Когато HBC спря да създава Coca-Cola след нашествието, Multon показа Dobry Cola. Тя се трансформира в най-популярната газирана напитка в страната с 13% от пазара, съгласно откривателя Prodazhi.rf.. „ Печалбите от продажбата на Coca-Cola в Русия просто се пренасочиха към Coca-Cola HBC, която зае пазарен дял посредством триумфа на Dobry “, споделя Гарет Нелсън, анализатор в CFRA Research.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР